Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Open Payments σήκωσε 1,2 εκατ. ευρώ για τη νέα τραπεζική της πλατφόρμα

Η FinTech startup, Open Payments, είναι μια τραπεζική πλατφόρμα, ειδικά διαμορφωμένη σύμφωνα με τη Δεύτερη Οδηγία Υπηρεσιών Πληρωμών (PSD2) που πρέπει να εφαρμοστεί στην Ευρώπη μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου.

Το Open Payments ουσιαστικά επιτρέπει σε εφαρμογές τρίτων να ενσωματώνουν τις υπηρεσίες τους σε τράπεζες σε όλη την Ευρώπη, μέσω ενός μόνο API.

Η Startup, που ιδρύθηκε το 2017, σήκωσε 1,2 εκατ. ευρώ σε γύρο χρηματοδότησης seed από τις Brightly Ventures, Luminar Ventures, και από angel investors. Το κεφάλαιο θα χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη της ομάδας και το “άνοιγμα” της πλατφόρμας στην σκανδιναβική και την ευρωπαϊκή αγορά.

Σημειώνεται ότι η νέα ευρωπαϊκή οδηγία PSD2 στοχεύει στην αύξηση της προστασίας των πελατών στις ηλεκτρονικές πληρωμές, στην ασφαλέστερη διασυνοριακή πληρωμή και στην προώθηση της ανάπτυξης των πληρωμών μέσω κινητών και της ενσωμάτωσης των FinTechs στο τραπεζικό σύστημα.

Η εταιρεία προετοιμάζεται τα τελευταία δύο χρόνια για την εφαρμογή της Οδηγίας, αναπτύσσοντας αυτή την πλατφόρμα της. Η Startup έχει επίσης επικεντρωθεί στην οικοδόμηση μιας πύλης όπου τρίτοι προμηθευτές και επιχειρηματικοί εταίροι μπορούν να αναπτύξουν δικά τους προϊόντα και υπηρεσίες με το δικό τους εμπορικό σήμα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις