Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ρεκόρ εσόδων για το Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και την Premier League

Οι 92 επαγγελματικές ομάδες ποδοσφαίρου της αγγλικής Premier League και οι τρεις κατώτερες κατηγορίες κατέγραψαν ρεκόρ εσόδων κατά τη διάρκεια της σεζόν 2017/2018, φτάνοντας τα 5,8 δισ. λίρες.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Deloitte για την οικονομία του ποδοσφαίρου, τα έσοδα των ομάδων της Premier League “άγγιξαν” τα 4,8 δισ. λίρες, καταγράφοντας αύξηση 6%. Αυτό οφείλεται στην αύξηση της χρηματοδότησης των αγγλικών ομάδων από την UEFA, καθώς για πρώτη φορά, τη συγκεκριμένη σεζόν αγωνίστηκαν πέντε αγγλικοί σύλλογοι για το Champions League.

Η έκθεση, όπως δημοσιεύεται στο CNBC, αναφέρει ότι οι “big five” των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων (Αγγλία, Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία και Γαλλία) είχαν συνολικά έσοδα ύψους 13,8 δισ. λιρών το 2017/18, σημειώνοντας αύξηση 6% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Η ευρωπαϊκή αγορά ποδοσφαίρου εκτιμάται σήμερα ότι έχει αξία 25,1 δισ. λιρών. Σε ό,τι αφορά τα έσοδα, η Premier League εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη θέση και να είναι κατά 72% μεγαλύτερη από τον πλησιέστερο ανταγωνιστή της, τη γερμανική Bundesliga. Ωστόσο, τα γερμανικά γήπεδα υπερτερούν στον τομέα του κοινού, με μέσο όρο πάνω από 43 χιλ. θεατές την τρέχουσα σεζόν.

“Το Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο βρίσκεται στην ισχυρότερη οικονομικά θέση που το έχουμε δει ποτέ … Ενώ η Premier League διατηρεί την ηγετική της θέση οικονομικά, αναμένουμε να δούμε κι άλλα πρωταθλήματα να αναπτύσσονται τα επόμενα χρόνια”, δήλωσε ο Dan Jones του Sports Business Group της Deloitte.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις