Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Audi συνεργάζεται με την Fleetonomy για την αναβάθμιση των on-demand υπηρεσιών της

Η Audi ολοκλήρωσε ένα δοκιμαστικό με την ισραηλινή Startup Fleetonomy, προκειμένου να βελτιώσει τη συνολική αποδοτικότητα των on- demand υπηρεσιών της. Η Startup σχεδιάζει, διαχειρίζεται και βελτιστοποιεί υπηρεσίες “έξυπνων μεταφορών”, μέσω τεχνολογίας Al.

“Η Audi ανέκαθεν φιλοδοξούσε να προσφέρει μια εξαιρετική εμπειρία στους πελάτες της προωθώντας την καινοτομία και την τεχνολογία. Έχοντας μια καινοτόμο προσέγγιση πολλαπλών υπηρεσιών, η πλατφόρμα της Fleetonomy παρουσίασε μεγάλη επιτυχία στη βελτίωση της αποδοτικότητας του στόλου, μειώνοντας συγχρόνως το κόστος που συνδέεται με τη λειτουργία του”, ανέφερε ο Nils Noack, mobility strategy στην Audi Business Innovation GmbH. “Προσβλέπουμε στην περαιτέρω διερεύνηση της δυνατότητας να αξιοποιήσουμε τις πλατφόρμες διαχείρισης στόλου της Fleetonomy και να προωθήσουμε το όραμα της Audi για καινοτόμες υπηρεσίες κινητικότητας”, συμπλήρωσε.

Πέρυσι, η αυτοκινητοβιομηχανία ξεκίνησε την Audi Select, υπηρεσία η οποία επιτρέπει στους πελάτες να δανείζονται από μια μικρή γκάμα οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων των sedans, coupe, convertibles και crossovers. Η Fleetonomy μπόρεσε να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα της για να προβλέψει τη ζήτηση και να προωθήσει την προσφορά των οχημάτων της Audi, ώστε να εξισορροπηθεί η διαθεσιμότητα αυτοκινήτων σε πραγματικό χρόνο.

“Καθώς μεταμορφώνεται ο κλάδος, οι κατασκευαστές αυτοκινήτων διευρύνουν το ρόλο τους ως παροχείς μεταφορικών υπηρεσιών κατά παραγγελία και αναζητούν αποτελεσματικούς τρόπους διαχείρισης των στόλων τους, σύμφωνα με τη δυναμική ζήτηση και προσφορά”, δήλωσε ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Fleetonomy, Israel Duanis.

“Η Fleetonomy παρέχει μοναδικές λύσεις διαχείρισης στόλου που βοηθούν τους “παρόχους” να αυτοματοποιήσουν, να βελτιστοποιήσουν και να διαχειριστούν έξυπνες υπηρεσίες μεταφοράς που ανταποκρίνονται στις τρέχουσες και μελλοντικές ανάγκες της βιομηχανίας. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που συμμετείχαμε σε αυτό το έργο και είμαστε βέβαιοι ότι η Fleetonomy μπορεί να επηρεάσει θετικά και να ενισχύσει τις δυνατότητες διαχείρισης των έξυπνων μεταφορών της Audi στο μέλλον”, σημείωσε επίσης.

Πέρυσι, η Fleetonomy συγκέντρωσε 3 εκατ. δολάρια από επενδυτές με επικεφαλής την Vertex Ventures, και συμμετοχή των Kardan Ventures και VectoIQ. Η εταιρεία θέλει να επεκτείνει τις υπηρεσίες της σε άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, καθώς και να συνεχίσει να ενισχύει τη σχέση της με την Audi.

Η Audi είναι γενικά ενεργή στο πεδίο των Startups, μέσω εξαγορών, όπως αυτή της Silvercar το 2017, αλλά και μέσω διοργάνωσης hackathons για την εξεύρεση ψηφιακών καινοτομιών για διάφορες εταιρικές προκλήσεις, ειδικά σε ότι έχει να κάνει με την παραγωγή οχημάτων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις