Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Amazon εξαγόρασε μέρος της χρεοκοπημένης Sizmek

Η Amazon ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι συμφώνησε να εξαγοράσει μέρος της τεχνολογικής εταιρείας διαφημίσεων Sizmek, συμπεριλαμβανομένου του Ad server της.

Συγκεκριμένα και εκτός από τον Ad Server της Sizmek, η Amazon αγόρασε και το Dynamic Creative Optimization, εργαλείο που βοηθά στην προσωποποίηση των διαφημίσεων μέσω διαφόρων δεδομένων. Σύμφωνα με την Amazon, τόσο η Amazon Advertising όσο και η Sizmek “έχουν πολλούς κοινούς πελάτες”.

Η συμφωνία έρχεται καθώς η Amazon εξελίσσεται σε δυνατό “παίκτη” στο πεδίο της διαφήμισης, στο οποίο μέχρι τώρα κυριαρχεί η Google και το Facebook.
Σύμφωνα με το Marketing Dive, η Amazon κερδίζει γρήγορα έδαφος ως “τρίτη δύναμη” στην ψηφιακή διαφήμιση. Η διαφημιστική υπηρεσία της εταιρείας αναμένεται, σύμφωνα με την ίδια πηγή, να αναπτυχθεί φέτος κατά 50% στην Αμερική, “κατέχοντας” το 8,8% της συνολικής αγοράς.

Η εξαγορά μέρους της Sizmek θα βοηθήσει την Amazon να ανταγωνιστεί Google και Facebook, σύμφωνα με ειδικούς που επικαλείται το CNBC. Τα δύο εργαλεία, μπορούν να βοηθήσουν στην δημιουργία διαφημίσεων προσαρμοσμένων ανάλογα με την γεωγραφική περιοχή, τις τιμές των μετοχών ή ακόμα και τον τοπικό καιρό.

Ο Ratko Vidakovic, ιδρυτής της AdProfs, συμβουλευτικής εταιρείας σε θέματα ad tech, δήλωσε στο CNBC ότι η Amazon θα μπορούσε να δημιουργήσει έναν δικό της server, όμως η κίνηση αυτή αυτό επιταχύνει τη διαδικασία. “Δεδομένου ότι η Sizmek ήδη διαθέτει πιστοποιήσεις, υφιστάμενες σχέσεις με τους πελάτες και μια βάση πρακτορείων που την χρησιμοποιούν, η Amazon εξοικονομεί χρόνο”, πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Μάρτιο η Sizmek έκανε αίτηση για πτώχευση με την εταιρεία να έχει ιδρυθεί το 1999 και να έχει χιλιάδες υπαλλήλους. Το 2014 είχε μπει στο χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης και το 2016 βγήκε από τα ταμπλό αφού εξαγοράστηκε από την Vector Capital.

Η αξία των περιουσιακών της στοιχείων υπολογιζόταν τότε μεταξύ 100 και 500 εκατ. δολαρίων. Σε δελτίο τύπου στις 29 Μαρτίου, η εταιρεία ανέφερε ότι προσπαθούσε να έχει πρόσβαση στα υπάρχοντα χρήματά της και ότι “έχει σκοπό να επανέλθει πλήρως στην φυσιολογική της λειτουργία όσο τον δυνατόν πιο σύντομα”.

Σημειώνεται ότι, στην Ελλάδα, Αποκλειστικός Συνεργάτης των Sizmek Adserver και DCO είναι η TailWind, εταιρεία του ομίλου ThinkDigital (TDG).

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις