Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Συνεργασία Visa και Currencycloud για τη διευκόλυνση των διασυνοριακών πληρωμών

Η Visa Inc. και η πλατφόρμα πληρωμών για επιχειρήσεις, Currencycloud, ανακοίνωσαν σήμερα τη συνεργασία τους με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη της καινοτομίας στις διασυνοριακές και ταξιδιωτικές πληρωμές.

Οι πελάτες της Visa, οι τράπεζες και οι FinTech συνεργάτες θα έχουν τώρα τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν τη βασισμένη σε cloud πλατφόρμα πληρωμών της Currencycloud για να προσφέρουν στους πελάτες υπηρεσίες όπως wallets πολλαπλών νομισμάτων και ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο για συναλλαγές σε ξένο συνάλλαγμα. Οι κάτοχοι καρτών Visa θα είναι σε θέση να διαχειριστούν καλύτερα το ταξίδι τους στο εξωτερικό έχοντας καλύτερη εικόνα και έλεγχο των χρημάτων τους.

«Σήμερα, 1 στις 5 πληρωμές είναι διασυνοριακή συναλλαγή, είτε πρόκειται για κάποιον καταναλωτή που ταξιδεύει στο εξωτερικό είτε για online αγορά από διεθνείς εμπόρους» δήλωσε η Charlotte Hogg, CEO, Europe, Visa. «Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να βοηθάμε τους πελάτες μας να καλύψουν αυτή την αυξανόμενη ζήτηση για πιο απλές και εύκολες διασυνοριακές πληρωμές και να διευκολύνουμε τους κατόχους καρτών Visa να διαχειρίζονται τα χρήματά τους όταν ταξιδεύουν. Η συνεργασία μας με την Currencycloud θα δώσει τη δυνατότητα στους πελάτες μας να κάνουν ακριβώς αυτό, προσφέροντας μια καινοτόμα, ανταγωνιστική, ψηφιακή λύση που θα προσφέρει στους καταναλωτές και τους κατόχους καρτών μεγαλύτερο έλεγχο στις ψηφιακές πληρωμές στη χώρα τους και στο εξωτερικό».

«Η Currencycloud υπάρχει για να εξαλείψει την πολυπλοκότητα από τις διεθνείς πληρωμές» δήλωσε ο Mike Laven, CEO, Currencycloud. «Οι τράπεζες βρίσκονται υπό αυξανόμενη πίεση για να προσφέρουν καλύτερες εμπειρίες στους καταναλωτές σε έναν ολοένα και περισσότερο συνδεδεμένο κόσμο και η συνεργασία μας με τη Visa θα μας επιτρέψει να το επιτύχουμε σε μεγάλη κλίμακα. Τα κορυφαία APIs μας δίνουν τον έλεγχο και ορατότητα στις διεθνείς συναλλαγές. Αυτή η δύναμη σε συνδυασμό με την εμβέλεια της Visa θα επιτρέψει σε μια νέα γενιά καταναλωτών να επωφεληθούν από μια καλύτερη εμπειρία όταν ξοδεύουν στο εξωτερικό».

Η συνεργασία της Visa και της Currencycloud θα επικεντρωθεί στην προσφορά λύσεων που θα εξαλείψουν τα εμπόδια για το πώς, πού και πότε οι καταναλωτές μπορούν να πληρώσουν στο εξωτερικό.  Ο αρχικός στόχος αυτής της συνεργασίας θα συνεπάγεται τη διαθεσιμότητα της πλατφόρμας της Currencycloud ώστε να είναι δυνατή η προ-αγορά του ταξιδιωτικού νομίσματος ή η ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο των τιμών συναλλάγματος όταν ο κάτοχος της κάρτας Visa τη χρησιμοποιεί στο εξωτερικό.

Πρόσφατα, η Visa ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, συνεργασίες που εμπεριέχουν και επένδυση με τις Minna Technologies, Bankable, Klarna και solarisBank, ενώ χθες λάνσαρε τη νέα υπηρεσία Blockchain B2B Connect σε πάνω από 30 χώρες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις