Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Startup Helium λανσάρει νέα υπηρεσία internet για IoT και κλείνει συμφωνία με Lime και Nestle

Η Helium, startup που χρησιμοποιεί blockchain για να διευκολύνει τις ασύρματες συνδέσεις, λάνσαρε το νέο της προϊόν, ονόματι Hotspot, λίγο μετά τον τρίτο γύρο χρηματοδότησής της, ύψους 15 εκατ. δολαρίων.

Το Hotspot είναι το μεγαλύτερο λανσάρισμα της Helium από τότε που ιδρύθηκε το 2013 από τους  Amir Haleem, Shawn Fanning και Sean Carey. Με αυτό, η εταιρεία ελπίζει να επανασχεδιάσει τη δικτύωση για συσκευές χαμηλής ισχύος IoT

Το Hotspot της Helium διαφέρει από ένα τυπικό hotspot που παρέχει υψηλής ταχύτητας πρόσβαση στο διαδίκτυο, για φορητούς υπολογιστές ή κινητά τηλέφωνα. Σύμφωνα με το Forbes, η τεχνολογία “LongFi” της Helium μπορεί να επεκταθεί 200 φορές περισσότερο από μια τυπική σύνδεση WiFi, με μόνο 50 έως 100 hotspots να μπορούν να καλύψουν μια ολόκληρη πόλη.

Η σύνδεση αυτή μπορεί να βοηθήσει, για παράδειγμα, ιδιοκτήτες σκύλων να εντοπίσουν χαμένα κατοικίδια χρησιμοποιώντας έξυπνα περιλαίμια, ενώ η ταχύτατα αναπτυσσόμενη Startup Lime σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία της Helium για να εντοπίζει τη θέση των σκούτερ της.

“Δεν νομίζουμε ότι θα πρέπει κάποιος να πληρώνει δεκάδες δολάρια το μήνα για να συνδέει κάτι μικρό, όπως ένα περιλαίμιο κατοικίδιου ζώου στο Internet”, λέει ο Haleem. “Οι συσκευές χαμηλής κατανάλωσης απλά δεν έχουν τρόπο να συνδεθούν στο Internet οικονομικά, και έχουμε πολλούς διαφορετικούς πελάτες που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα.”

Από την ίδρυσή της το 2013, η Helium έχει δημιουργήσει κάποια έσοδα, δουλεύοντας απευθείας με τους πελάτες σε εξειδικευμένες εφαρμογές, αλλά το μεγαλύτερο μέρος του κεφαλαίου της προέρχεται από τρεις γύρους χρηματοδότησης συνολικού ύψους 51 εκατ. δολαρίων. Επικεφαλής του τρίτου γύρου ήταν οι Multicoin Capital και Fred Wilson Union Square Ventures.

Σύμφωνα με το Forbes, εταιρείες όπως η Lime, η InvisiLeash, η Agulus και η Nestle είναι ήδη πελάτες της Helium. Δεδομένου ότι δεν απαιτούν όλες οι χρήσεις δεδομένων το bandwidth που απαιτεί, για παράδειγμα, το YouTube ή Netflix, το Hotspot θα μπορούσε να εξοικονομήσει χρήματα γι αυτές τις εταιρείες, προσφέροντας μια εναλλακτική λύση που θα αντικαταστήσει ακριβές υπηρεσίες που παρέχουν περισσότερα από όσα χρειάζονται.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις