Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η FinTech Startup Cleo “προχώρησε” σε δανεισμό από την TriplePoint Capital

H FinTech Startup Cleo, η «ψηφιακή βοηθός», με έδρα το Λονδίνο, που φιλοδοξεί να αντικαταστήσει τα τραπεζικά apps, «προχώρησε» σε δανεισμό από την αμερικανική TriplePoint Capital, σύμφωνα με δημοσίευμα. Το ποσό δεν έχει γίνει γνωστό.

Η ανάγκη δανεισμού σχετίζεται, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, με το Cleo Plus, την premium υπηρεσία της Startup, η οποία δοκιμάζεται και πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα. Το νέο προϊόν προσφέρει στους χρήστες μια ποικιλία πλεονεκτημάτων, συμπεριλαμβανομένων επιβραβεύσεων.

Η ανάγκη χρημάτων σχετίζεται επίσης με το λανσάρισμα της Cleo στις ΗΠΑ το οποίο ξεκίνησε δοκιμαστικά περίπου πριν ένα χρόνο. Η δοκιμή αυτή είχε μεγαλύτερη επιτυχία από ότι αναμενόταν και η Cleo έχει «μαζέψει» 650,000 Αμερικανούς χρήστες μέχρι σήμερα. Επίσης, οι Αμερικανοί αποτελούν το 90% του συνόλου νέων χρηστών. Συνολικά, η Startup υποστηρίζει ότι έχει 1,3 εκατ. εγγεγραμμένους χρήστες στο chatbot και την εφαρμογή της, από τους οποίους 350,000 είναι ενεργοί στο Η.Β.

Η Cleo, προσβάσιμη μέσω Facebook Messenger και της iOS εφαρμογής της εταιρείας, είναι ένα chatbot βασισμένο σε τεχνητή νοημοσύνη, το οποίο δίνει στον χρήστη πληροφορίες για τις δαπάνες του σε πολλούς λογαριασμούς και πιστωτικές κάρτες, κατανεμημένες ανά συναλλαγή, κατηγορία ή έμπορο.

Επιπλέον, η Cleo δίνει στον χρήστη δυνατότητες με βάση τα οικονομικά του δεδομένα. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την επιλογή να κρατήσει χρήματα στην «άκρη», να στείλει χρήματα στις επαφές του στο Facebook, να κάνει φιλανθρωπικές δωρεές και πολλά άλλα.

Παράλληλα, η Cleo υποστηρίζεται από μερικά από τα μεγαλύτερα VC στην τεχνολογική σκηνή του Λονδίνου, συμπεριλαμβανομένων των Balderton Capital, Entrepreneur First, των ιδρυτών της Moonfruit Wendy Tan White και Joe White, του ιδρυτή του Skype Niklas Zennström, του ιδρυτή της Wonga Errol Damelin, του ιδρυτή της TransferWise Taavet Hinrikus και της LocalGlobe.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις