Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Χρηματοδότηση 130 εκατ. δολαρίων σήκωσε η Φινλανδική Wolt

Η Φινλανδική εταιρεία διανομής φαγητού, Wolt, σήκωσε 130 εκατ. δολάρια σε έναν γύρο χρηματοδότησης με επικεφαλής την ICONIQ Capital, και συμμετοχή των ήδη υπάρχοντων επενδυτών, 83North, EQT Ventures, Highland Europe, και Lifeline Ventures.

Η Wolt, που ιδρύθηκε το 2014, είναι μια υπηρεσία διανομής φαγητού από τοπικά εστιατόρια σε πελάτες. Η εταιρεία αυτή τη στιγμή δραστηριοποιείται σε 50 πόλεις, σε 15 χώρες και απασχολεί 450 άτομα. Υποστηρίζει, επίσης, ότι συνεργάζεται με πάνω από 5,000 εστιατόρια και 10,000 διανομείς.

“Η διαδικτυακή αγορά διανομής φαγητού εκτιμάται ότι θα αυξηθεί παγκοσμίως από 35 δισ. δολάρια (που είναι) σήμερα σε 365 δισ. δολάρια μέχρι το 2030“, δήλωσε ο Miki Kuusi, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Wolt. “Αυτή είναι μια τεράστια ευκαιρία για εταιρείες όπως η Wolt. Ωστόσο, ενώ πρακτικά όλοι όσοι δραστηριοποιούνται σε αυτήν την αγορά μπορούν να επιδείξουν εξαιρετικά ισχυρή ανάπτυξη, είναι εξαιρετικά δύσκολο να το πράξουν, ενώ ταυτόχρονα οικοδομούν μια βιώσιμη επιχείρηση για το μέλλον. Σε αυτό επικεντρώνεται η Wolt – στην οικοδόμηση της πιο αποτελεσματικής εταιρείας στην διανομή φαγητού”.

Η Φινλανδική Startup Wolt ήρθε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα, τον Ιανουάριο του 2019. Η διαφορά της με τους μεγάλους, ήδη εγκατεστημένους “παίκτες” είναι αφενός ότι τα χρώματα και τα λογότυπα της εταιρείας είναι ακόμα και στην συσκευασία μεταφοράς και αφετέρου το ότι επικεντρώνεται σε εστιατόρια και όχι τόσο στο πιο πρόχειρο φαγητό.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις