Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η SEAT δημιουργεί κέντρο ανάπτυξης λογισμικού στην Βαρκελώνη

Στο πρόσφατο Mobile World Congress, η SEAT είχε ανακοινώσει τη  δημιουργία ενός κέντρου ανάπτυξης λογισμικού και σήμερα αυτό πήρε “σάρκα και οστά”.

Όπως αποκάλυψε η εταιρεία, το νέο εργαστήριο θα ονομάζεται SEAT:CODE (Centre of Digital Excellence) και θα έχει σκοπό να ενισχύσει δύο βασικούς άξονες εντός της SEAT και του ομίλου Volkswagen.
Από τη μία θα επιδιώξει να ενισχύσει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εταιρείας και να αυξήσει την αποδοτικότητα μέσω της ψηφιοποίησης των διαδικασιών. Από την άλλη, θα στοχεύει στην ενίσχυση νέων επιχειρηματικών μοντέλων βασισμένων σε νέες μορφές κινητικότητας, με ιδιαίτερη έμφαση στη SEAT.

Ο πρόεδρος της SEAT, Luca de Meo, δήλωσε ότι “αν θέλουμε να μετατραπούμε από κατασκευαστής αυτοκινήτων σε μια εταιρεία κινητικότητας και θέλουμε να συμμετάσχουμε στη λεγόμενη Βιομηχανία 4.0, πρέπει να ενσωματώσουμε το λογισμικό στις βασικές μας δραστηριότητες. Το νέο SEAT: CODE θα δώσει ώθηση σε αυτό το νέο σενάριο”. Αποκάλυψε, επιπλέον, ότι “το νέο κέντρο θα βρίσκεται στη Βαρκελώνη, εκπληρώνοντας το όνειρό μας να κάνουμε την πόλη ένα από τα παγκόσμια hotspots της ψηφιοποίησης”.

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης τη δημιουργία μιας νέας δομής IT, με επικεφαλής τον Sebastian Grams ως νέο CIO της SEAT. Μιλώντας για το νέο εγχείρημα, ο Grams τόνισε ότι “επιβεβαιώνει τη δέσμευση της εταιρείας να γίνει σημείο αναφοράς στην ψηφιοποίηση των οχημάτων και στην ανάπτυξη νέων λύσεων κινητικότητας. Επιπλέον, αυτό το νέο κέντρο θα μας επιτρέψει να ενισχύσουμε τις συνεργασίες μας με άλλες ομάδες, όπως η XMOBA, οι οποίες είναι αφιερωμένες στην ανάπτυξη και εφαρμογή νέων μορφών κινητικότητας».

CTO του νέου SEAT:CODE θα είναι ο Carlos Buenosvinos, ο οποίος θα διευθύνει μια ομάδα με πάνω από 100 ειδικούς ανάπτυξης λογισμικού.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις