Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

“Πράσινο φως” για δοκιμαστική κυκλοφορία πήραν τα αυτόνομα ταξί της Didi

Ο κινέζικος κολοσσός του ride-sharing, Didi Chuxing ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να λανσάρει πιλοτικά στην Σανγκάη μια υπηρεσία ταξί που θα λειτουργεί με αυτόνομα οχήματα. Μέσα στην εβδομάδα η κυβέρνηση έδωσε το “πράσινο φως” στην εταιρεία προκειμένου να δοκιμάσει τον αυτόνομο στόλο της στους δημόσιους δρόμους της πόλης.

Όπως και η Uber, η Didi επενδύει σημαντικά στην τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης, και στις αρχές Αυγούστου “εγκαινίασε” μια νέα ανεξάρτητη μονάδα αυτόνομων οχημάτων που σχεδιάστηκε για να επιταχύνει το R&D και τις εφαρμογές της τεχνολογίας στον πραγματικό κόσμο. Η μονάδα απασχολεί σήμερα 200 άτομα, που εργάζονται σε διαφορετικούς τομείς του σχεδιασμού και ανάπτυξης αυτόνομων οχημάτων, συμπεριλαμβανομένης της HD χαρτογράφησης, της ασφάλειας, της πρόβλεψης συμπεριφοράς, και πολλών άλλων.

Μιλώντας στο Παγκόσμιο Συνέδριο Τεχνητής Νοημοσύνης στη Σαγκάη αυτή τη βδομάδα, ο Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της Didi, Cheng Wei, αποκάλυψε λεπτομέρειες σχετικά με την πρωτοβουλία “robo-taxi” της εταιρείας, λέγοντας ότι στους δρόμους της Σανγκάης θα κυκλοφορήσουν 30 διαφορετικά μοντέλα αυτόνομων οχημάτων επιπέδου 4, τα οποία θα περιλαμβάνουν οδηγούς ασφάλειας. Οι επιβάτες θα μπορούν να καλέσουν ένα αυτόνομο ταξί μέσω μέσω της εφαρμογής της Didi.

“Η τεχνολογία αξίζει μόνο όταν προσθέτει αξία στη ζωή των ανθρώπων”, δήλωσε ο Cheng. “Πιστεύουμε ότι η πρόσβαση των απλών πολιτών σε μεγάλης κλίμακας αυτόνομους στόλους είναι το κλειδί για την επίτευξη του κοινού στόχου μας για ασφάλεια, αποδοτικότητα και βιωσιμότητα για μελλοντικές πόλεις”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις