Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

500 χιλ. ευρώ σήκωσε η Ολλανδική Aiir για να κάνει τα αεροσκάφη πιο ασφαλή

Η Ολλανδική startup, Aiir Innovations, εξασφάλισε πρόσφατα 500 χιλ. ευρώ από το Mainport Innovation Fund II, μια πρωτοβουλία των Port of Amsterdam, Schiphol (Διεθνές αεροδρόμιο Άμστερνταμ), KLM Airlines, TU Delft και NS Dutch Railways.

Η πρόσφατη χρηματοδότηση αποσκοπεί στην ανάπτυξη του λογισμικού ελέγχου που έχει αναπτύξει η εταιρεία, το οποίο βασίζεται σε τεχνητή νοημοσύνη και ανιχνεύει ζημιές σε κινητήρες αεροσκαφών. Σύμφωνα με το Tech.eu, το λογισμικό αυτό στοχεύει να βοηθήσει μηχανικούς, που επιθεωρούν αεροσκάφη, να ανιχνεύουν ανωμαλίες όπως ρωγμές και χτυπήματα και είναι προγραμματισμένο να μετατρέπει όλες τις πληροφορίες που εντοπίζει σε μια ψηφιακή έκθεση, η οποία θα εξοικονομεί πολύτιμο χρόνο στις εταιρείες. Συνολικά και όπως αναφέρει η εταιρεία,το λογισμικό πρόκειται να μειώσει τον χρόνο επιθεώρησης κατά 25%.

Η Aiir Innovations θα χρησιμοποιήσει επίσης την επένδυση μισού εκατομμυρίου ευρώ για να συνεχίσει την επέκτασή της στο εξωτερικό και να βελτιώσει περαιτέρω το προϊόν της τα επόμενα χρόνια. Οι προκλήσεις που πρόκειται να συναντήσει η εταιρεία, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας είναι σύμφωνα με τον Bart Vredebregt, συνιδρυτή της εταιρείας, η λήψη πιστοποιήσεων για τα προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης, η τήρηση νόμων και κανονισμών στον τομέα των αερομεταφορών καθώς και η εφαρμογή των προϊόντων σε μεγάλη κλίμακα.

Σημειώνεται ότι το fund από το οποίο άντλησε τη χρηματοδότηση η Aiir Innovations εστιάζει σε καινοτομίες γύρω από τα logistics, τις αερομεταφορές και τις μεταφορές γενικότερα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις