Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Apple “επενδύει” στην AR με την εξαγορά της βρετανικής iKinema

Η Apple εξαγόρασε την βρετανική εταιρεία οπτικών εφέ iKinema, της οποίας η τεχνολογία δημιουργεί animated χαρακτήρες βασισμένους σε φυσικές κινήσεις ανθρώπων, όπως αυτές απεικονίζονται σε βίντεο.

Η εξαγορά αυτή δείχνει το αυξανόμενο ενδιαφέρον της εταιρείας για το 3D animation, καθώς προσπαθεί  να “μπει” πιο βαθιά στον τομέα της επαυξημένης πραγματικότητας. Η iKinema ενδέχεται να βοηθήσει τους προγραμματιστές εφαρμογών να δημιουργήσουν πιο εξελιγμένα παιχνίδια για τα iPhones ή να επιτρέψουν στην Apple να προσθέσει χέρια και πόδια στα animated emoji της, τα οποία εισήχθησαν παράλληλα με το iPhone X, το 2017.

“Η Apple εξαγοράζει κατά καιρούς μικρές εταιρείες και γενικά δεν συζητάμε για το σκοπό ή τα σχέδιά μας”, δήλωσε η Apple επιβεβαιώνοντας την εξαγορά. Πράγματι, τα τελευταία χρόνια, η Apple έχει εξαγοράσει αρκετές εταιρείες που ασχολούνται με το AR, συμπεριλαμβανομένων των Metaio, Flyby Media, Emotient και Faceshift, αλλά και αρκετές startups που θα μπορούσαν να “χρησιμοποιηθούν” μελλοντικά, όπως η Akonia Holographics, η Vrvana και η SensoMotoric Instruments.

Η iKinema δημιουργήθηκε πάνω από μια δεκαετία πριν ως spinout του Surrey Space Centre, όπου δίδασκε και πραγματοποιούσε έρευνα ο ιδρυτής και επικεφαλής της, Alexandre Pechev. Στο site της, φαίνεται πως διαθέτει ένα αρκετά μεγάλο πελατολόγιο, στο οποίο περιλαμβάνονται μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες όπως οι Microsoft, Tencent, Intel και Nvidia, παραγωγοί οπτικών εφέ και κινηματογραφικά στούντιο όπως οι Disney, Fox, Framestore και Foundry και πολλοί δημιουργοί video games, μεταξύ των οποίων είναι οι Sony, Valve, Epic Games και Square Enix.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις