Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Στα 51,5 δις οι πωλήσεις των wearables μέχρι το 2020!

Κατά 27% αναμένεται να αυξηθούν οι πωλήσεις “φορέσιμων” συσκευών μέχρι το τέλος του 2020. Πιο συγκεκριμένα, και σύμφωνα με νέα στοιχεία της Gartner, οι πωλήσεις το επόμενο έτος αναμένεται να «σκαρφαλώσουν» από τα 40,5 δις στα 51,5 δις. δολάρια!

Για μια ακόμα φορά την «τιμητική» τους έχουν τα smartwatches τα οποία αναμένεται να κάνουν πωλήσεις αξίας 22,8 δις. δολαρίων το 2020 (από 17 δις. το 2019). Αξιοσημείωτο είναι βέβαια ότι όπως αναφέρει η Gartner, θα ακολουθήσει πτώση της τάξης του 4,5% το 2021! Αυτό, όπως σημειώνεται είναι τα αποτελέσματα του ανταγωνισμού που φέρνει η Samsung και της πίεσης που ασκεί η Fitbit που, εν τέλει, «ρίχνει» τις τιμές. Στην μείωση των τιμών φυσικά μεγάλο ρόλο παίζουν και κατασκευαστές όπως η Xiaomi που αλλάζει τους όρους του «παιχνιδιού».

«Φεύγοντας» από τα έξυπνα ρολόγια, τα headphones παρουσιάζουν σταθερή ανάπτυξη, χάρη στην «έκρηξη» που έφεραν τα ασύρματα ακουστικά των Apple, Samsung και Amazon. Στο (άμεσο) μέλλον, ο ανταγωνισμός αναμένεται να γίνει πιο «σκληρός» αφού η Google θα μπει στο παιχνίδι με τα Pixel Buds και η Microsoft σχεδιάζει να κυκλοφορήσει τα δικά της ακουστικά, ονόματι Surface Buds.

Σε γενικές γραμμές η αύξηση των πωλήσεων στα wearables αναμένεται να συνεχιστεί και το 2021 – παρά τις κατά τόπους πτώσεις- και η Gartner προβλέπει ότι θα φτάσουν τα 62,9 δισ. δολάρια.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις