Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Uber σχεδιάζει να διπλασιάσει τον “στόλο” της στην Ευρώπη

Η Uber σχεδιάζει να διπλασιάσει τις επενδύσεις της σε ηλεκτρικά πατίνια και ποδήλατα μέσα στο 2020, ενώ σκοπεύει να επικεντρωθεί στην παρουσία της στην Ευρώπη, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC.

Η εταιρεία πέρυσι εξαγόρασε την Jump, εταιρεία κοινόχρηστων ποδηλάτων με έδρα τις ΗΠΑ, με στόχο να επεκταθεί στον χώρο των “μικρομεταφορών”. Από τότε, κυκλοφόρησε τα δίκυκλά της διεθνώς, δείχνοντας εξαρχής ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις ευρωπαϊκές πόλεις.

Τώρα η εταιρεία θέλει να διπλασιάσει τον στόλο της, όπως δήλωσε ο Christian Freese, επικεφαλής της Jump στην περιοχή EMEA. “Είδαμε πόσο όμορφα δουλεύει σε συνδυασμό με τη βασική μας δραστηριότητα και θέλουμε να επενδύσουμε περισσότερο, ειδικά στην Ευρώπη”.

Η Uber υποστηρίζει ότι η χρήση των ποδηλάτων και των πατινιών της Jump στην Ευρώπη έχει ξεπεράσει εκείνη των ΗΠΑ τους τελευταίους οκτώ μήνες. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει ότι περισσότεροι από 500.000 Ευρωπαίοι οδήγησαν τα οχήματα της τους τελευταίους οκτώ μήνες μόνο, “καταγράφοντας” συνολικά συνολικά 5 εκατομμύρια διαδρομές.

Παρότι η εταιρεία δεν έχει δημοσιεύσει στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των χρηστών στις ΗΠΑ, σημειώνει ότι η πιο δημοφιλής πόλη είναι αυτή τη στιγμή το Παρίσι, ακολουθούμενη από το Sacramento και το Seattle.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις