Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Καινοτομεί με τη δημιουργική ζυθοποιία «ΑΘΗΝΕΟ»

Έναν πολυλειτουργικό χώρο καινοτομίας δημιούργησε η Αθηναϊκή Ζυθοποιία.

Πρόκειται για το «ΑΘΗΝΕΟ», που συνιστά τον πρώτο χώρο δημιουργικής ζυθοποιίας στην Ελλάδα, ο οποίος έχει στόχο να προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία στον επισκέπτη, αλλά και να γίνει σημείο αναφοράς για την μπίρα, την ιστορία και την παράδοσή της στην Ελλάδα.

Στο «ΑΘΗΝΕΟ» θα παράγονται μπίρες μικροζυθοποιείου, περιορισμένης κυκλοφορίας, θα λειτουργεί ένα μικρό «μουσείο» για τη μπίρα, ενώ θα διοργανώνονται σεμινάρια με θέμα την ιστορία, τα συστατικά, τις γεύσεις και τα είδη της μπίρας καθώς και τις μεθόδους ζυθοποίησης.

ΑΘΗΝΕΟ #01 με μέλι και κόλιανδρο
Από τα καζάνια του ΑΘΗΝΕΟ θα βγαίνουν απαστερίωτες μπίρες, κυρίως Lager και Ale, με την προσθήκη εκλεκτών τοπικών προϊόντων, πλούσια αρώματα και έντονες γεύσεις, που θα παράγονται με 100% ελληνικό κριθάρι και ποικιλίες αρωματικών λυκίσκων.

Θα είναι διαθέσιμες κυρίως σε βαρέλι 20 λίτρων σε περιορισμένη και επιλεγμένη διανομή και θα παράγονται χειροποίητα, χωρίς αυτοματοποίηση στη διαδικασία ζυθοποίησης. Το «ΑΘΗΝΕΟ» θα παράγει τέσσερις διαφορετικές γεύσεις μπίρας το χρόνο, ταιριάζοντας ουσιαστικά μια νέα γεύση σε κάθε εποχή.

Η πρώτη μπίρα, που έχει ήδη παραχθεί από τους μικροζυθοποιούς του «ΑΘΗΝΕΟ», είναι η ιδιαίτερα αρωματική ΑΘΗΝΕΟ#1, μια γνήσια Lager στα συστατικά της οποίας κυριαρχούν το μέλι και ο κόλιανδρος.

minas_4500-01
Ο διευθύνων σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, Ζωούλλης Μηνά.

«Το ‘ΑΘΗΝΕΟ’ είναι ο χώρος που συναντιούνται η τέχνη της ζυθοποιίας, η μάθηση, η ψυχαγωγία και η δημιουργικότητα. Είναι μια ιδέα που γεννήθηκε από τους ανθρώπους μας και υλοποιήθηκε με πολλή αγάπη και μεράκι γι’ αυτό που εμείς, στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία, ξέρουμε πολύ καλά, την μπίρα. Πάνω από όλα όμως, είναι κάτι που θεωρούμε ότι οφείλουμε στους έλληνες καταναλωτές, που μας τιμούν εδώ και από πάνω 50 χρόνια με την εμπιστοσύνη τους: ένας χώρος που συγκεντρώνει ό,τι θα ήθελε να ξέρει κανείς για την μπίρα, από την ιστορία της, τη διαδρομή της στη χώρα μας, τους τύπους και τα είδη της, τα μυστικά της. Έτσι θεωρούμε ότι κάνουμε πράξη με τον καλύτερο τρόπο τη δέσμευσή μας για την περαιτέρω ανάπτυξη της κουλτούρας μπίρας στην Ελλάδα. Είμαστε σίγουροι ότι τόσο οι καταναλωτές όσο και η αγορά θα αγκαλιάσουν το ΑΘΗΝΕΟ και τα προϊόντα του με ενθουσιασμό, θα εμπνευστούν και θα μοιραστούν τη συγκίνησή μας για τα κομμάτια της ιστορίας της μπίρας στην Ελλάδα που αποκτούν ζωή στο νέο μας χώρο», ανέφερε σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, Ζωούλλης Μηνά.

ΑΘΗΝΕΟ - Χώρος Δημιουργικής Ζυθοποιίας (2)
Το «ΑΘΗΝΕΟ» βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας στην Αθήνα, στη Λεωφόρο Κηφισού 102. Λεπτομέρειες για τη λειτουργία του, τα σημεία όπου βρίσκονται οι μπίρες που παράγει, τα εκπαιδευτικά σεμινάρια για την τέχνη της ζυθοποίησης και τις υπόλοιπες δραστηριότητες που προγραμματίζονται στο Κέντρο Ζυθογνωσίας του ΑΘΗΝΕΟ, θα είναι συγκεντρωμένες στην ιστοσελίδα της δημιουργικής ζυθοποιίας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις