Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο Ίλον Μασκ θέλει να μετατρέψει το Twitter σε fintech πλατφόρμα

Ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter θέλει οι χρήστες να μπορούν να πραγματοποιούν αγορές στην πλατφόρμα, αλλά και να στέλνουν χρήματα ο ένας στον άλλο

Μεγάλα σχέδια για το Twitter, έχει ο νέος ιδιοκτήτης της εταιρείας Ίλον Μασκ, καθώς σχεδιάζει να προσφέρει fintech υπηρεσίες στους χρήστες της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης. Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τους Financial Times ο Μάσκ θέλει οι χρήστες να μπορούν να πραγματοποιούν αγορές στην πλατφόρμα, αλλά και να στέλνουν χρήματα ο ένας στον άλλο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το σύστημα θα βασίζεται κυρίως σε πληρωμές fiat, ενώ αργότερα θα μπορούσε να προστεθεί και η δυνατότητα κρυπτογράφησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Twitter εργάζεται ήδη πάνω σε ένα σύστημα που επιτρέπει στους χρήστες να βραβεύουν άλλους δημιουργούς. Για να θέσει σε εφαρμογή τα νέα χαρακτηριστικά η εταιρεία θα πρέπει να περάσει από ρυθμιστικούς ελέγχους και σύμφωνα με τους Financial Times είναι ήδη εγγεγραμμένη στο Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ως επεξεργαστής πληρωμών. Παρά το γεγονός ότι η εταιρεία έχει ήδη υποβάλλει την αίτηση της για τις απαραίτητες ρυθμιστικές άδειες στις ΗΠΑ, αυτό είναι μια διαδικασία που θα πάρει χρόνο.

Το Twitter παρά ταύτα ελπίζει να ολοκληρώσει τη διαδικασία αδειοδότησης στις ΗΠΑ εντός ενός έτους.
Επικεφαλής της νέας προσπάθειας είναι η διευθύντρια Product Management του Twitter, Esther Crawford, η οποία έχει συγκεντρώσει πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας επειδή φαίνεται να υποστηρίζει τις «σκληροπυρηνικές» συνθήκες εργασίας που απαιτεί ο Ίλον Μασκ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις