Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

OpenAI: Το απίστευτο ποσό που δίνει για να μάθει τις αδυναμίες του ChatGPT!

Η εταιρεία θα αρχίσει να πληρώνει ανθρώπους για να τη βοηθήσουν να εντοπίσει τα ελαττώματα των συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης που έχει αναπτύξει

Η OpenAI, η εταιρεία οποία βρίσκεται πίσω από το γνωστό σε όλους μας ChatGPT, θα αρχίσει να πληρώνει ανθρώπους για να τη βοηθήσουν να εντοπίσει τα ελαττώματα των συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης που έχει αναπτύξει. Σύμφωνα με το Bloomberg οι αμοιβές που είναι διατεθειμένη να προσφέρει η εταιρεία θα κυμαίνονται από 200 έως 20.000 δολάρια!

Αναλυτικότερα, η OpenAI ανακοίνωσε την Τρίτη (11/4) ότι θα λανσάρει ένα πρόγραμμα ανταμοιβής, μέσω του οποίου οι άνθρωποι θα μπορούν να την ενημερώσουν για τυχόν αδυναμίες ή προβλήματα ασφαλείας που εντοπίζουν στις AI εφαρμογές της. Σε αυτό το σημείο πρέπει να πούμε ότι τέτοιου είδους προγράμματα είναι πολύ συνηθισμένα στην tech βιομηχανία, καθώς δεν είναι λίγες οι εταιρείες που πληρώνουν τους χρήστες τους για να τους πουν τι πάει στραβά με τα προϊόντα ή τις πλατφόρμες τους.

Το νέο πρόγραμμα της OpenAI θα τεθεί σε εφαρμογή σε συνεργασία με την Bugcrowd Inc., μια εταιρεία που ειδικεύεται σε αυτού του είδους τα προγράμματα ανταμοιβής.

Τώρα, όσον αφορά τα χρήματα η AI εταιρεία σκοπεύει να πληρώσει τους χρήστες της σε μετρητά, με τις αμοιβές να διακυμαίνονται ανάλογα με το είδος του προβλήματος που θα ανακαλύπτουν. Για τα «μικρά ελαττώματα» η εταιρεία θα προσφέρει 200 ευρώ, ενώ τα 20.000 ευρώ θα δίνονται μόνο σε περίπτωση που κάποιος εντοπίσει κάποιο πολύ σοβαρό πρόβλημα.

«Αυτή η πρωτοβουλία είναι πολύ σημαντική και ταυτόχρονα συνάδει με τη δέσμευσή μας να δημιουργήσουμε ασφαλή και πρωτοποριακά συστήματα τεχνητής νοημοσύνης», δήλωσε ο επικεφαλής ασφαλείας της OpenAI, Matthew Knight.

«Θα θέλαμε τη βοήθεια σας σε αυτό το ταξίδι της δημιουργίας ασφαλών και αξιόπιστων τεχνολογιών που διανύουμε», κατέληξε ο Knight.

 

 

 

 

Photo by Levart_Photographer on Unsplash

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις