Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Export Credit Greece – KUKE: Συνεργασία για ενίσχυση της εξωστρέφειας της οικονομίας

Οι δύο οργανισμοί υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας, στο πλαίσιο ενίσχυσης των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών.

Με στόχο την ενίσχυση των εξωστρέφειας της οικονομίας και της θέσης της Ελλάδας, η Export Credit Greece – ECG προχώρησε σε συνεργασία με τον KUKE, τον ομολόγο οργανισμό ασφαλιστικών πιστώσεων της Πολωνίας. Οι δύο οργανισμοί υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας, στο πλαίσιο ενίσχυσης των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών.

Το Μνημόνιο υπέγραψε από την ελληνική πλευρά ο διευθύνων σύμβουλος της Export Credit Greece, Γρηγόρης Σταματόπουλος και από την πολωνική ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του KUKE, Janusz Władyczak και η Katarzyna Kowalska, αντιπρόεδρος.

Η συμφωνία με τον πολωνικό οργανισμό αποτελεί μία ακόμα ενέργεια της Export Credit Greece στο πλαίσιο προώθησης των ελληνικών εξαγωγών, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ειδικότερα, διευκρινίζεται ότι στο επίκεντρο της συνεργασίας των δύο οργανισμών τίθεται το πλαίσιο για την ενίσχυση του διμερούς εμπορίου μεταξύ Ελλάδας-Πολωνίας, της αύξησης του εξαγωγών και των επενδύσεων, καθώς και οι τομείς των αντασφαλίσεων, των συνασφαλίσεων και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε επιμέρους θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Το μνημόνιο υπογράφηκε στο πλαίσιο της ετήσιας συνάντησης Spring Meeting της Berne Union, της Διεθνούς Ένωσης Ασφαλιστών Πιστώσεων & Επενδύσεων, στις Βρυξέλλες.

Στη σημασία της υπογραφής του μνημονίου αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Export Credit Greece, Γρηγόρης Σταματόπουλος. «Η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τον KUKE φέρνει πιο κοντά τους Οργανισμούς Εξαγωγικών Πιστώσεων της Πολωνίας και της Ελλάδας. Σε μία χρονική περίοδο, η οποία χαρακτηρίζεται από αστάθεια και αυξημένο ρίσκο στις εξαγωγές, συνεχίζουμε τις στρατηγικές συνεργασίες για την υποστήριξη των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων. Η αγορά της Πολωνίας παρουσιάζει ένα εξαιρετικό ενδιαφέρον τα τελευταία χρόνια για τις ελληνικές επιχειρήσεις. Η ανταλλαγή πληροφοριών, τεχνογνωσίας και η συνεχής επικοινωνία θα ενισχύσει την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων των δύο χωρών. Από την πλευρά μας, είμαστε στη διάθεση της ομάδας του KUKE να στηρίξουμε την προσπάθεια των εταιρειών της Πολωνίας για την αγορά της Ελλάδας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον Janusz για την εξαιρετική μέχρι τώρα συνεργασία μας και εύχομαι η υπογραφή του σχετικού μνημονίου να ενισχύσει τις σχέσεις και την επικοινωνία των Οργανισμών μας» ανέφερε χαρακτηριστικά,

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος του KUKE, Janusz Władyczak τόνισε πως η συμφωνία αυτή θα διευκολύνει τη συνεργασία και θα επιτρέψει την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ του KUKE και της Export Credit Greece προκειμένου να υπάρξει συντονισμός των δύο οργανισμών για την υποστήριξη του εμπορίου και των επενδύσεων μεταξύ των χωρών μας. «Θα μοιραστούμε την τεχνογνωσία και τις βέλτιστες πρακτικές μας για να βοηθήσουμε τους επιχειρηματίες μας στην επέκτασή τους στο εξωτερικό ακόμη πιο αποτελεσματικά. Οι οργανισμοί μας θα αποκτήσουν επίσης, χρήσιμα εργαλεία για την υποστήριξη κοινών επενδύσεων πολωνικών και ελληνικών εταιρειών σε τρίτες αγορές, για την κινητοποίηση χρηματοδότησης για τέτοια έργα και την αντασφάλιση των κινδύνων τους. Ελπίζουμε επίσης να προσελκύσουμε περισσότερες ελληνικές στην Πολωνία που θα χρησιμοποιήσουν αυτές τις επενδύσεις για να επεκταθούν παγκοσμίως, ενισχύοντας έτσι τις οικονομικές σχέσεις μεταξύ Πολωνίας και Ελλάδας» υπογράμμισε.

Σημειώνεται πως η Ελληνική Εταιρεία Εξαγωγικών Πιστώσεων Α. Ε.– Export Credit Greece S.A. αποτελεί τον κρατικό Οργανισμό Eξαγωγικών Πιστώσεων και εποπτεύεται από τη Γενική Γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του υπουργείου Εξωτερικών. Αποστολή της είναι η στήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων που πραγματοποιούν διεθνείς συναλλαγές ή επενδύσεις, παρέχοντας στον Έλληνα εξαγωγέα: ασφάλιση πιστώσεων, εγγυήσεις, χρηματοδότηση.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις