Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Επενδυτικό fund της Infosys για Ιρλανδικές startups

Ο Ινδικός τεχνολογικός “γίγαντας” Infosys δέσμευσε ποσό της τάξεως των 10 εκατ. δολαρίων από το παγκόσμιο fund επένδυσης στην καινοτομία προκειμένου να το διαθέσει σε startups που εδρεύουν στην Ιρλανδία.

Υπενθυμίζεται πως η Infosys που δραστηριοποιείται στον τομέα της επιχειρηματικής συμβουλευτικής και τεχνολογίας με ετήσιο κύκλο εργασιών που ξεπερνούν τα 8 δισ. δολ.! Μάλιστα, πρόκειται για την έκτη μεγαλύτερη Ινδική εταιρεία που διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο με κεφαλαιακή αξία που ξεπερνά τα 42 δισ. δολ. Πριν από λίγο καιρό η Infosys δημιούργησε ένα fund επένδυσης στην καινοτομία με συνολική… “προίκα” 500 εκατ. δολ. προκειμένου να ενισχύσει startup εταιρείες που δραστηριοποιούνται εν γένει στον τομέα των καινοτόμων νέων τεχνολογιών.

“Η επένδυσή μας στην Ιρλανδική startup κοινότητα αντανακλά την πίστη και βεβαιότητά μας πως αποτελεί μια ιδιαίτερα ισχυρή όσο και ‘ζωντανή’ χώρα, που ‘στεγάζει’ επιχειρηματίες οι οποίοι με τη σειρά τους μοιράζονται το όραμά μας πως η τεχνολογία αποτελεί μονόδρομο ανάπτυξης”, υπογράμμισε ο Mohit Joshi, Παγκόσμιος επικεφαλής οικονομικών υπηρεσιών της Infosys.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις