Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Xiaomi στην Ελλάδα με επίσημο αντιπρόσωπο την Info Quest

Παρά τα μεγέθη της η Xiaomi είναι στην ουσία μια Startup η οποία δημιουργήθηκε το 2010 στη Κίνα από μια ομάδα νέων επιχειρηματιών με στόχο να κάνει disrupt την αγορά κινητής τηλεφωνίας με ποιοτικά και λογικά τιμολογημένα Smartphones.

Μέσα σε λίγα χρόνια κατέκτησε τις πρώτες θέσεις πωλήσεων στην Κίνα και μια φανατική κοινότητα σε όλο τον κόσμο. Με αιχμή το δόρατος τα Smartphones η Xiaomi παράγει μια μεγάλη γκάμα ψηφιακών συσκευών, από τηλεοράσεις και φορητούς υπολογιστές, μέχρι συσκευές για το σπίτι, οι οποίες συνεισφέρουν σημαντικά στα κέρδη της, μια και αυτά έχουν την ίδια λογική: αυτή της εξαιρετικής σχέσης ποιότητας και τιμής.

Η επέκταση πέρα από την Ασία γίνεται με προσεκτικά βήματα για διάφορους λόγους και αν και κυκλοφορούν στην Ελλάδα και στην Ευρώπη συσκευές της, είτε μέσω μικρών κυρίως καταστημάτων ή απευθείας από μεγάλα ηλεκτρονικά καταστήματα της Κίνας, ωστόσο μόλις τώρα έγιναν οι πρώτες επίσημες συνεργασίες διανομής στην Ευρώπη.

Η Ελλάδα μαζί με την Πολωνία, την Ουκρανία και τη Ρωσία έχουν πλέον επίσημους διανομείς. Χθες έγινε η παρουσίαση της Xiaomi στην Ελλάδα με την Info Quest Technologies να αναλαμβάνει την την επίσημη αντιπροσωπεία.

Σε πρώτη φάση ήρθαν δυο μεσαία μοντέλα στην ελληνική αγορά με άμεση διαθεσιμότητα, το Redmi 3S με 5″ οθόνη HD και μεταλλικό σασί στα 189 ευρώ και το Redmi Note 3 Pro με οθόνη FHD 5,5″ και εξαιρετική αυτονομία στα 229 ευρώ, στις διεθνείς εκδόσεις τους, καλύπτοντας πλήρως τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές και δίκτυα, με 3GB RAM και 32GB ROM, τα οποία φυσικά συνοδεύονται από εγγύηση 2 ετών.

Τα πλάνα των δυο εταιρειών για την Ελλάδα περιλαμβάνουν εμπλουτισμό της γκάμας Smartphones στις αρχές του 2017, την εισαγωγή των προϊόντων ήχου και αξεσουάρ της Xiaomi το πρώτο εξάμηνο, τις συσκευές IoT οπως τα Mi Band 2. Mi TV κ.α. το δεύτερο εξάμηνο του έτους αλλά και το άνοιγμα του πρώτου καταστήματος MiHome, αποκλειστικά με όλες τις συσκευές της Xiaomi, στα πρότυπα των Apple Store, το 2018.

Όπως προαναφέραμε οι δυο συσκευές της Xiaomi βρίσκονται ήδη προς πώληση σε επιλεγμένους συνεργάτες της Info-Quest: Κωτσόβολο, COSMOTE – Γερμανό, Welcome Stores και You.gr.

MiStore

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις