Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Audi απολύει έναν στους δέκα εργαζομένους για “χάρη” της ηλεκτροκίνησης

H Audi ανακοίνωσε χθες ότι σκοπεύει να “κόψει” μία στις δέκα θέσεις εργασίας με στόχο να εξοικονομήσει δισεκατομμύρια ευρώ με τα οποία θα χρηματοδοτήσει τη μετάβασή της στην ηλεκτροκίνηση.

Πιο συγκεκριμένα, η Audi δήλωσε ότι θα απολύσει 9,500 υπαλλήλους, το 10,6% του συνολικού προσωπικού της μέχρι το 2025, εξοικονομώντας 6 δισ. ευρώ και δημιουργώντας παράλληλα 2,000 νέες θέσεις εργασίας στους τομείς της ηλεκτρικής κινητικότητας και της ψηφιοποίησης.

Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία εξήγησε την απόφασή της λέγοντας ότι πρέπει να είναι έτοιμη για το μέλλον κι αυτό προϋποθέτει την περικοπή κάποιων θέσεων -που δεν θα είναι πια χρήσιμες- και τη δημιουργία νέων. Η στρατηγική αυτή θα της δώσει περιθώριο κέρδους 9-11%, συμπλήρωσε.

“Σε μια εποχή αλλαγών, κάνουμε την Audi πιο ευέλικτη και πιο αποτελεσματική”, δήλωσε σχετικά ο CEO της Audi, Bram Schot. “Αυτό θα αυξήσει την παραγωγικότητα και θα ενισχύσει βιώσιμα την ανταγωνιστικότητα των γερμανικών εργοστασίων μας”.

Η αλήθεια είναι πως η αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή και ότι σχεδόν όλοι οι μεγάλοι “παίκτες”, όπως και η Audi παλεύουν να μείνουν “επίκαιροι” σε μια σκηνή που αλλάζει. Όλες οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες βλέπουν πλέον την ανάγκη να αυξήσουν τις επενδύσεις τους στα ηλεκτρικά οχήματα καθώς αρκετές χώρες προχωρούν με ταχύ ρυθμό στην απαγόρευση των συμβατικών αυτοκινήτων.

Μόλις χθες γράψαμε ότι η Fiat Chrysler βρίσκεται σε συζητήσεις με δύο startups προκειμένου να “εκμεταλλευτεί” την τεχνολογία που έχουν αναπτύξει και να κατασκευάσει τα ηλεκτρικά της οχήματα, πριν λίγες μέρες η Ford παρουσίασε το πλήρως ηλεκτρικό Mustang Mach-E ενώ και η Volkwagen πρόκειται να “βγάλει” σύντομα στην αγορά το ID.3, το πρώτο της ηλεκτρικό όχημα κάτω των 30.000 ευρώ. Τέλος, και η General Motors ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι το πρώτο της ηλεκτρικό ημιφορτηγό πρόκειται να κυκλοφορήσει το 2021.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις