Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

EURORDIS Black Pearl Awards: Βραβείο τεχνολογίας στην ελληνική TOBEA

Βραβείο στην κατηγορία “Τεχνολογία Υγείας” απέσπασε η ελληνική εταιρεία TOBEA στα EURORDIS BLACK PEARL AWARDS, τα οποία πραγματοποιήθηκαν φέτος για 9η συνεχή χρονιά.

Η TOBEA έχει δημιουργήσει τη συσκευή SEATRAC, η οποία διευκολύνει την αυτόνομη πρόσβαση ατόμων με περιορισμένη κινητικότητα στη θάλασσα. Το SEATRAC αποτελεί ένα καινοτόμο προϊόν ακαδημαϊκής έρευνας των ιδρυτών της που τοποθετείται και συντηρείται από την ομάδα της TOBEA στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο βοηθητικός αυτός εξοπλισμός διαθέτει έναν απλό μηχανισμό που αποτελείται από ράγες, πάνω στις οποίες κινείται ένα ειδικά διαμορφωμένο κάθισμα. Ο χρήστης μεταφέρεται από την παραλία στη θάλασσα (και αντίστροφα) πατώντας ένα κουμπί στο τηλεχειριστήριο του. Αξίζει να σημειωθεί ότι το SEATRAC τροφοδοτείται από ηλιακό πάνελ, καθιστώντας το ενεργειακά αυτόνομο και φιλικό προς το περιβάλλον.

«Η ομάδα μας νιώθει την ανάγκη να πει ένα μεγάλο ευχαριστώ για αυτή την τιμή. Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν το SEATRAC πηγαίνουν στην παραλία δέκα περισσότερες φορές σε σχέση με πριν. Είναι πιο πρόθυμοι να ταξιδέψουν και να πάνε σε νέα μέρη αρκεί να βρουν εκεί SEATRAC. Το 2019 εγκαταστάθηκαν 97 SEATRAC με περισσότερες από 25.000 χρήσεις! Όμως το βραβείο δεν είναι απλά μια επιβράβευση της παραπάνω προσπάθειας αλλά μια δυνατή ώθηση για να κάνουμε ακόμα περισσότερα. Έχουμε δει χαμόγελα και κοινωνίες να αλλάζουν αλλά δε σταματάμε. Στόχος μας να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες όλων και η Ελλάδα να γίνει πόλος έλξης προσβάσιμου τουρισμού!», δήλωσε η εταιρεία με αφορμή τη βράβευση.

Η EURORDIS, από την πλευρά της, σχολίασε τη βράβευση της TOBEA, λέγοντας: “Το Βραβείο Εταιρείας για την Τεχνολογία Υγείας αναγνωρίζει τη μοναδική συσκευή SEATRAC της εταιρίας TOBEA, η οποία διευκολύνει την πρόσβαση σε υπαίθριες δραστηριότητες νερού για άτομα με περιορισμένη κινητικότητα. Οι σπάνιες ασθένειες και απαιτήσεις προσβασιμότητας είναι συχνά στενά συνδεδεμένες και αυτό το βραβείο γιορτάζει την τεχνολογική λύση της TOBEA που προάγει την ευημερία και την ισότιμη πρόσβαση επιτρέποντας στους ανθρώπους να απολαμβάνουν αυτόνομη πρόσβαση στη θάλασσα”, 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις