Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Microsoft μετατρέπει το Excel σε Fintech εργαλείο με τη βοήθεια της Plaid

Η Microsoft συνεργάζεται με την Plaid, προκειμένου να μετατρέψει το Excel σε ένα εργαλείο Fintech! Συγκεκριμένα, η Microsoft θέλει να δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες να εισάγουν τα τραπεζικά τους στοιχεία σε ένα νέο χρηματοπιστωτικό εργαλείο εντός του Excel, το οποίο θα ονομάζεται Money.

Η νέα λειτουργία, που είναι διαθέσιμη στους συνδρομητές του Microsoft 365 – αρχικά μόνο στις ΗΠΑ – θα διευκολύνει τη διαχείριση, την παρακολούθηση αλλά και την ανάλυση των οικονομικών του χρήστη, όλα σε ένα σημείο, στο γνωστό λογισμικό του Excel.  Η Plaid, Startup η οποία εξαγοράστηκε από τη Visa έναντι 5,3 δισ. δολαρίων είναι αυτή που υποστηρίζει τη διαδικασία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το “Money” θα βοηθήσει τους ανθρώπους να βελτιώσουν τις οικονομικές συνήθειες τους παρέχοντας εξατομικευμένες γνώσεις σχετικά με τις μηνιαίες δαπάνες, προληπτικές ειδοποιήσεις σχετικά με τις αλλαγές τιμών σε επαναλαμβανόμενες πληρωμές ή τραπεζικά έξοδα αλλά και προειδοποιήσεις υπερανάληψης.

Ο Eric Sager, COO της Plaid, δήλωσε σχετικά: “Η Plaid επικεντρωνόταν πάντα στο να υποστηρίζει αυτούς που καινοτομούν. Μέχρι τώρα αυτοί ήταν κυρίως Startups όπως οι Venmo, Square, Acorns, Blend, Dave και άλλοι. Ωστόσο … συζητάμε με πάνω από το 25% των εταιρειών του Fortune 100 σχετικά με σοβαρές πρωτοβουλίες που αφορούν το Fintech. Όπως και η Microsoft, πολλές από αυτές τις μεγάλες εταιρίες τεχνολογίας που έχουν μικρό ή και κανένα ρόλο στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες σήμερα. θα συμβάλουν πιθανώς στη διαμόρφωση της πραγματικότητας μας για τις επόμενες δεκαετίες, δεδομένου του αποτυπώματος των καταναλωτών τους. “

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις