Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Χρηματοδότηση 200 εκατ. δολαρίων για την Impossible Foods

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Impossible Founds, Dr. Patrick O. Brown, δήλωσε ότι ο νέος γύρος χρηματοδότησης δείχνει εμπιστοσύνη στον στόχο της εταιρείας

Η Impossible Foods, εταιρεία που ειδικεύεται στη δημιουργία εναλλακτικών, “φυτικών” κρεάτων, εξασφάλισε νέα χρηματοδότηση 200 εκατ. δολαρίων από την Coatue, με τη συμμετοχή υφιστάμενων επενδυτών, όπως οι Mirae Asset Global Investments και Temasek.

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν για έρευνα, καθώς και αναβάθμιση της παραγωγής και αύξηση της παρουσίας της στο λιανικό εμπόριο. Επίσης, θα διοχευτευτούν στην ανάπτυξη περισσότερων “ζωικών προϊόντων” όπως γάλα, μπριζόλες και χοιρινό, από φυτά.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Impossible Founds, Dr. Patrick O. Brown, δήλωσε ότι ο νέος γύρος χρηματοδότησης δείχνει εμπιστοσύνη στον στόχο της εταιρείας, που δεν είναι άλλος από το να αντικαταστήσει τα τρόφιμα που προέρχονται από ζώα.

“Η χρήση ζώων για την παραγωγή τροφίμων είναι η πιο καταστροφική τεχνολογία στη Γη, βασική αιτία της κλιματικής αλλαγής και η κύρια αιτία μιας καταστροφικής παγκόσμιας μείωσης της άγριας ζωής και της βιοποικιλότητας”, ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση και συμπλήρωσε: “Η αποστολή της Impossible Foods είναι να αντικαταστήσει αυτό το αρχαϊκό σύστημα, κάνοντας τα πιο νόστιμα, θρεπτικά και βιώσιμα κρέατα στον κόσμο, απευθείας από φυτά. ”

Για να το κάνει αυτό, σημείωσε, η εταιρεία πρέπει να διατηρήσει την ανάπτυξή της και να επενδύσει στην έρευνα και ανάπτυξη. Ευτυχώς, οι επενδυτές πιστεύουν στο έργο της Impossible Foods και “αναγνωρίζουν μια εξαιρετική οικονομική ευκαιρία”, κατέληξε ο Brown.

Σημειώνεται ότι μερικά από τα προϊόντα της εταιρείας, όπως το Impossible Burger για το οποίο είναι πιο γνωστή, διατίθεται σε μεγάλες αλυσίδες και μικρότερα εστιατόρια στις ΗΠΑ. Μία από τις αλυσίδες που έχει “ταυτιστεί” με την Impossible Foods είναι η Burger King, η οποία από το 2019 έχει εισάγει στο μενού της με επιτυχία το “Impossible Whopper”.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις