Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Klarna προσφέρει πλέον και τραπεζικούς λογαριασμούς

Η σουηδική Klarna προσθέτει νέες δυνατότητες για τους χρήστες της εφαρμογής της στη Γερμανία. Από τις 10 Φεβρουαρίου, όσοι ζουν εκεί, μπορούν πλέον να ανοίξουν τραπεζικό λογαριασμό μέσω του app και να αποκτήσουν χρεωστική κάρτα Visa.

Προς το παρόν, η Klarna δίνει αυτή τη δυνατότητα σε περιορισμένο αριθμό χρηστών, ωστόσο τους επόμενους μήνες πρόκειται να την επεκτείνει. Όσοι καταφέρουν να αποκτήσουν τραπεζικό λογαριασμό μέσω αυτής, λαμβάνουν γερμανικό IBAN με το οποίο μπορούν να κάνουν καταθέσεις, πληρωμές αλλά και να λάβουν χρήματα.

Με την κίνησή της αυτή, η εταιρεία θέλει να μετατρέψει την εφαρμογή της σε ένα χρηματοοικονομικό super app με τεράστιες δυνατότητες. Υπενθυμίζεται ότι η Klarna ξεκίνησε σαν μια μέθοδος πληρωμών για ιστοσελίδες ηλεκτρονικού εμπορίου. Η κύρια δυνατότητα που προσέφερε ως τώρα στους καταναλωτές ήταν η αγορά αγαθών και η πληρωμή τους με δόσεις.

Επιπλέον, η εφαρμογή έδινε τη δυνατότητα στους χρήστες να παρακολουθούν τις αγορές τους αλλά και να ελέγχουν τις επόμενες δόσεις τους, τους έδινε πρόσβαση σε ένα ειδικό marketplace με καταστήματα, ενώ παράλληλα τους επέτρεπε να ενεργοποιήσουν ειδοποιήσεις για προσφορές και να παρακολουθούν το στάδιο της παραγγελίας τους.

Το μόνο που έλειπε ουσιαστικά από την εφαρμογή ήταν το τραπεζικό στοιχείο που θα επέτρεπε πλήρη διαφάνεια και έλεγχο των οικονομικών του χρήστη. Και γι’ αυτό φρόντισε να το προσθέσει. Στο μέλλον, η εταιρεία σκοπεύει να προσθέσει και δυνατότητες αποταμίευσης αλλά και δημιουργίας στόχων, ενώ έχει προχωρήσει ήδη σε κάποια από αυτά τα βήματα στη Σουηδία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις