Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Sync: Το IQbility επενδύει στη νέα Startup του Νίκου Δρανδάκη

Την επένδυση του IQbility στην Sync, το νέο επιχειρηματικό εγχείρημα του Νίκου Δρανδάκη ανακοίνωσε με δημοσίευσή του στο LinkedIn, ο Managing Director του fund, Αλέξανδρος Ρούστας.

Την επένδυση του IQbility στην Sync, το νέο επιχειρηματικό εγχείρημα του Νίκου Δρανδάκη ανακοίνωσε με δημοσίευσή του στο LinkedIn, ο Managing Director του fund της Quest, Αλέξανδρος Ρούστας.

Ο κ. Ρούστας έγραψε χαρακτηριστικά ότι το όραμα του άλλοτε «Mr Beat» να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία και τα δεδομένα για να βελτιώσει την υγεία και να παρατείνει τις ζωές μας, αποτελεί έμπνευση.

Σημειώνεται ότι η Sync  βοηθά τους ανθρώπους να καταλάβουν πώς αντιδρά το σώμα τους στις καθημερινές συνήθειες και στον τρόπο ζωής τους. Συγκεκριμένα, η εταιρεία έχει δημιουργήσει μια εφαρμογή (Sync App) μέσα από την οποία ο χρήστης μπορεί να καταγράψει και να κατανοήσει την επίδραση όλων των δραστηριοτήτων του – από τον ύπνο και το φαγητό έως και την άσκηση – στην υγεία του.

Η διαδικασία αυτή επιτυγχάνεται μέσω ενός «μετρητή» που καταγράφει τη γλυκόζη στο αίμα σε πραγματικό χρόνο και «καταλαβαίνει» πώς τα ποσοστά της συνδέονται με τον τρόπο ζωής του καθενός. Ο μετρητής αυτό στέλνεται στον πελάτη με συνδρομή που ξεκινά από 14 ημέρες έως 3 μήνες. Το κάθε συνδρομητικό πακέτο, περιλαμβάνει και διαφορετικές υπηρεσίες και κοστίζει αντίστοιχα.

Όπως έχε δηλώσει ο Νίκος Δρανδάκης, η υγεία και η ευεξία, είναι ένα θέμα που τον απασχολεί στην προσωπική του ζωή, και γι’ αυτό άρχισε να χτίζει τη συγκεκριμένη εταιρεία. Ο ίδιος έψαχνε καιρό να βρει την ιδέα που θα τον ενέπνεε και θα του επέτρεπε να δημιουργήσει ένα ακόμα success story, επομένως όταν κατά τη διάρκεια αυτής της αναζήτησης, ένας φίλος και επενδυτής του πρότεινε να ασχοληθεί με αυτό, ήξερε πως “χτύπησε διάνα”.

Τώρα, που η διαδικασία έχει προχωρήσει και το προϊόν είναι πλέον διαθέσιμο στην αγορά, ο ίδιος βρίσκεται στη διαδικασία άντλησης χρηματοδότησης για το εγχείρημά του.

Σύμφωνα με πηγές της αγοράς, ο επιχειρηματίας είναι αυτή τη στιγμή σε στάδιο συζητήσεων με Έλληνες και ξένους επενδυτές και η συνολική χρηματοδότηση που θα σηκώσει ενδέχεται να ξεπεράσει τα 2 εκατ. ευρώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις