Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Egreeno: Τα «πράσινα» απορρυπαντικά που εμπιστεύονται όλο και περισσότεροι Έλληνες

Η καινοτόμος εταιρεία από το Κιλκίς είναι συνώνυμη με τα φυσικά, αγνά, υποαλλεργικά απορρυπαντικά, που είναι δραστικά με τη βρωμιά, αλλά φιλικά με το περιβάλλον και την υγεία μας.

Το 2011, ο χημικός μηχανικός Χρήστος Γκουλέτσας ίδρυσε στην περιοχή της Αξιούπολης του νομού Κιλκίς, σε μια καταπράσινη πεδιάδα δίπλα στον Αξιό ποταμό, μια νέα εταιρεία παραγωγής απορρυπαντικών, η οποία αρχικά παρήγαγε μόνο συμβατικά καθαριστικά με την επωνυμία «Axion».  

Παρά την επιτυχία που γνωρίζουν τα απορρυπαντικά Axion όλα αυτά τα χρόνια στην αγορά του λιανεμπορίου και του επαγγελματικού καθαρισμού, πρόσφατα η εταιρεία επαναπροσδιόρισε τη στρατηγική της, θέτοντας σε πρώτο πλάνο την ανάπτυξη των premium ασφαλών και οικολογικών, «πράσινων» προϊόντων Egreeno 

Όλα ξεκίνησαν πριν από πέντε χρόνια, όταν ο ίδιος και η σύζυγός του επρόκειτο να γίνουν για πρώτη φορά γονείς και ήθελαν τα καθαριστικά που θα χρησιμοποιούν για το μωρό τους να είναι αγνά, χωρίς αλλεργιογόνα και χημικά. Έτσι, ξεκίνησε μια πολύμηνη περίοδος ερευνών και εργαστηριακών δοκιμών μέχρι τελικά να λανσαριστεί δυναμικά στην αγορά η πρωτοποριακή σειρά απορρυπαντικών Egreeno.  

Στο brand της Egreeno συμπεριλαμβάνεται η οικολογική σειρά «Eco», η σειρά «Baby» σχεδιασμένη ειδικά για μητέρες και μωρά, καθώς και η σειρά «Antibacterial». Κοινό χαρακτηριστικό τους είναι το εξαιρετικά υψηλό ποσοστό φυσικότητας (μέσος όρος 97,7%), η απουσία βλαπτικών ουσιών και η Vegan-Cruelty Free προσέγγιση 

Ειδικότερα, το USP των απορρυπαντικών της Egreeno έγκειται στα επιλεγμένα ποιοτικά συστατικά: δραστικά τασιενεργά από φρούτα και λαχανικά για αποτελεσματική καθαριότητα, αλλά και φυσικά καλλυντικά στοιχεία, όπως μαστιχόνερο, σπαθόλαδο, σαπούνι ελληνικού ελαιόλαδου και αιθέρια έλαια για την περιποίηση και τη φροντίδα του δέρματος.  

Μια ακόμα καινοτομία είναι ότι τα προϊόντα Egreeno δεν φέρουν καμία επισήμανση ή ένδειξη για προφυλάξεις, καθώς επίσης το ότι είναι πιστοποιημένα ως δερματολογικά ελεγμένα για ευαίσθητα μάλιστα δέρματα, αποδεικνύοντας την έμφαση που δίνει η εταιρεία στην υγεία των καταναλωτών. Γι’ αυτό δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι Έλληνες καταναλωτές, εν μέσω της γενικότερης στροφής προς τα βιολογικά τρόφιμα και είδη, έχουν «αγκαλιάσει» τα προϊόντα της Egreenoκαι έχουν υιοθετήσει τις αξίες της πρωτοπόρου εταιρείας από το Κιλκίς.  

Ήδη, τα προϊόντα της Egreeno είναι διαθέσιμα σε τρεις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, σε καταστήματα βιολογικών ειδών και φαρμακεία σε όλη την Ελλάδα, καθώς επίσης και στο αναβαθμισμένο eshop της εταιρείας. «Όραμά μας είναι να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο!  

Όσο και όπως μπορούμε!» δηλώνει ο Χρήστος Γκουλέτσας και το κάνει πράξη μέσα από πολλές εθελοντικές δράσεις της εταιρείας, καθώς επίσης και με την προσφορά του 3% των εσόδων των πωλήσεων της Egreeno στο Ελληνικό Ορφανοτροφείο στην Τανζανία «ΤΟΜ». Το εγχείρημά του αποτελεί μια ιδανική περίπτωση μετουσίωσης μιας ολόκληρης φιλοσοφίας σε επιχειρηματική δραστηριότητα. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις