Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Νέοι ερευνητές από όλο τον κόσμο καλούνται να συναντήσουν τους «ηγέτες» των Μαθηματικών και της Πληροφορικής στη Χαιδελβέργη

Νέοι ερευνητές στην επιστήμη των υπολογιστών και των μαθηματικών από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, μπορούν να υποβάλουν αίτηση για μία από τις 200 πολυπόθητες θέσεις συμμετοχής στο 9o Heidelberg Laureate Forum (HLF) 2022, στην ετήσια “πνευματική ανταλλαγή” – θεσμό μεταξύ διαφορετικών γενεών επιστημόνων από όλο τον κόσμο, από το χώρο των Μαθηματικών και της Πληροφορικής. Για μια εβδομάδα κάθε Σεπτέμβριο, από το 2013, η δημοφιλής γερμανική πόλη «πολιορκείται» από νέους επιστήμονες που καταφθάνουν εκεί από κάθε γωνιά του πλανήτη για να γνωρίσουν από κοντά λαμπρούς μαθηματικούς και επιστήμονες υπολογιστών, που έχουν βραβευτεί με τα Νομπέλ Μαθηματικών και Πληροφορικής, δηλαδή με τα βραβεία “Abel Prize”, “Fields Medal”, “Nevanlinna Prize” και “ACM A.M. Turing Award”. Στόχος του HLF είναι να δημιουργήσει, μέσα σε μια χαλαρή ατμόσφαιρα, μια ζωντανή πλατφόρμα επιστημονικής αλληλεπίδρασης, ένα φόρουμ έμπνευσης και ευκαιριών, αλλά και ανταλλαγής ιδεών και εμπειριών μεταξύ των βραβευμένων “εγκεφάλων” των Μαθηματικών και της Επιστήμης των Υπολογιστών και των υποσχόμενων μυαλών της νέας γενιάς.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος  συνολικά  200 νεαροί προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί, διδακτορικοί ή μεταδιδακτορικοί επιστήμονες (100 από τον τομέα της πληροφορικής και 100 από το πεδίο των μαθηματικών), από περισσότερες από 50 χώρες,  οι οποίοι επιλέγονται από ειδική επιτροπή του ιδρύματος που υποστηρίζει το Heidelberg Laureates Forum, θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν 25-30 κατόχους των παραπάνω βραβείων και για ένα πενθήμερο (18-23 Σεπτεμβρίου 2022), να παρακολουθήσουν μοναδικές διαλέξεις, να συμμετάσχουν μέσω ποικίλων δραστηριοτήτων ενεργά στον επιστημονικό διάλογο, και γιατί όχι, να εντυπωσιάσουν τους πρεσβύτερους. Να σημειωθεί πως από την εποχή έναρξης του θεσμού μέχρι σήμερα περισσότεροι από 300 βραβευμένοι επιστήμονες με τα διεθνή βραβεία «Abel Prize», «Fields Medal», «Nevanlinna Prize» και «ACM A.M. Turing Award» έχουν αποδεχτεί με χαρά την πρόσκληση να συναντήσουν την επόμενη γενιά των κορυφαίων ερευνητών.

Η διοργάνωση του Heidelberg Laureates Forum (HLF) είναι το αποτέλεσμα μιας κοινής πρωτοβουλίας του Heidelberg Institute for Theoretical Studies, HITS (Ινστιτούτου Θεωρητικών Σπουδών της Χαϊδελβέργης) και του Klaus Tschira Stiftung (KTS). Τα δύο ιδρύματα ιδρύθηκαν με πρωτοβουλία του Γερμανού φυσικού Klaus Tschira (1940 – 2015), αποκαλούμενου και ως  “τιτάνα του software”, δημιουργού της εταιρείας SAP, του μεγαλύτερου παραγωγού λογισμικού διαχείρισης επιχείρησης παγκοσμίως. Επιστημονικοί εταίροι του HLF είναι το Ινστιτούτο Θεωρητικών Σπουδών της Χαϊδελβέργης (HITS) και το Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης, ενώ ο θεσμός υποστηρίζεται και από τα ιδρύματα που χορηγούν τα παραπάνω βραβεία, την Association for Computing Machinery (ACM), τη Διεθνή Μαθηματική Ένωση International Mathematical Union-IMU) και τη Νορβηγική Ακαδημία Επιστημών και Γραμμάτων (Norwegian Academy of Science and Letters -DNVA).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν και να υποβάλουν τις αιτήσεις τους έως τα μεσάνυχτα της 11ης Φεβρουάριου 2022 μέσω του ακόλουθου συνδέσμου: http://application.heidelberg-laureate-forum.org. Τη συμμετοχή των ελλήνων ερευνητών από το χώρο των μαθηματικών και της πληροφορικής από όλα τα ερευνητικά ιδρύματα της χώρας, οι οποίοι θα επιλεχθούν βάσει της καθορισμένης διαδικασίας από το γερμανικό ίδρυμα HLF , χρηματοδοτεί το Εργαστήριο Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας (Bihelab) του Ιονίου Πανεπιστημίου, που από το 2017 είναι και το μοναδικό ελληνικό ερευνητικό εργαστήριο- ακαδημαϊκός συνεργάτης (academic partner) του Heidelberg Laureates Forum (HLF).

Όλοι οι αιτούντες θα ειδοποιηθούν έως τα τέλη Απριλίου 2022 για το εάν έχουν επιλεχθεί ή όχι. Για ερωτήσεις σχετικά με τις απαιτήσεις και τη διαδικασία αίτησης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Young Researchers Relations στη διεύθυνση: [email protected] και για περισσότερες πληροφορίες να επισκεφθούν το: www.heidelberg-laureate-forum.org

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις