Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Online συζήτηση για την συμπερίληψη στους μελλοντικούς ηγέτες

Η συμπεριληπτική ηγεσία και οι ESG στόχοι τέθηκαν στο επίκεντρο του ψηφιακού διαλόγου που είχαν οι ομιλητές.

Επιτυχώς πραγματοποιήθηκε η ψηφιακή συζήτηση με τίτλο «Hacking the Future: Ιnclusive leadership in a transforming world», που διοργάνωσε το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, με τη συνεργασία της επιτροπής Women In Business (WIB) την Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2021. 

Η συμπεριληπτική ηγεσία και πως μπορούμε να γίνουμε ηγέτες που αξιοποιούν τις δυνατότητες όλων των ανθρώπων, ήταν το κύριο θέμα της ψηφιακής συζήτησης που εμπλουτίστηκε με γνώσεις για το πως ο εγκέφαλός μας λειτουργεί και προγραμματίζεται διαφορετικά, πως η αλλαγή οφείλει να ξεκινήσει από εμάς, ποιο είναι το θεσμικό πλαίσιο για την ενσωμάτωση της διαφορετικότητας τόσο στην ποσόστωση των γυναικών όσο και στο ESG πλαίσιο (περιβάλλον, κοινωνία, διακυβέρνηση) και τέλος πως μπορούμε να δούμε μια Ελλάδα με ηγέτες που οραματίζονται και μπορούν να δημιουργήσουν το καλύτερο για τη χώρα μας. 

Ο κόσμος αλλάζει και με τη σειρά του αυτό που χρειάζονται οι οργανισμοί από τους ηγέτες αλλάζει. Η προβλεψιμότητα έχει δώσει τη θέση της στην ευελιξία. Κανένας άνθρωπος δεν έχει όλες τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τη διορατικότητα για να ξέρει ακριβώς πού να πάει και τι να κάνει στη συνέχεια. 

Για να επιτύχουν εν μέσω αλλαγής και πολυπλοκότητας, οι εταιρείες χρειάζονται την πλήρη συνεισφορά των ανθρώπων τους, την αλλαγή του τρόπου σκέψης και δράσης τους. Ο άνθρωποι όμως για να πετύχουν την αλλαγή του τρόπου σκέψης τους αξίζει να έχουν τη γνώση της εντυπωσιακής λειτουργίας του εγκεφάλου.  

Είναι γνωστό ότι όταν ανοίγονται οι ορίζοντες των ανθρώπων, απομακρύνονται από τον παραδοσιακό τρόπο σκέψης και δράσης, αποκτώνται νέες συνήθειες και τα άτομα αρχίζουν να περιβάλλονται από άλλους με διαφορετικές εμπειρίες και δυνατότητες, λαμβάνοντας έτσι νέες ιδέες που ενώνονται με διαφορετικούς τρόπους. 

Έτσι μπορούν να ανταποκριθούν στην επόμενη πρόκληση της αλλαγής, της ποσόστωσης, της ESG αναγκαιότητας και του ελληνικού οράματος για μια Ελλάδα που πάει μόνο μπροστά με ηγέτες που υλοποιούν επιτυχημένα τη συμπερίληψη και την συμμετοχικότητα σε όλους τους τομείς δραστηριοποίησής τους. 

Επισημαίνεται ότι στη συζήτηση, την οποία συντόνισε ο Κώστας Γιαννακίδης, Δημοσιογράφος, συμμετείχαν η Μάρθα Μυλωνά, Senior Principal, Advisory, Κorn Ferry, η Alvine Tremoulet, Global Diversity, Equity and Inclusion Lead, Pfizer, ο Δρ. Νικόλαος Δημητριάδης, Επικεφαλής Υπηρεσιών Neuro Consulting, Optimal HR Group, η Βασιλική Λαζαράκου, Πρόεδρος, Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η Νατάσα Μαρτσέκη, Μέλος ΔΣ, Ελληνικά Πετρέλαια και ο Καθηγητής Στάθης Καλύβας, Gladstone Professor of Government, Πανεπιστήμιο Οξφόρδης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις