Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ταράζει τα νερά η συμφωνία – «βόμβα» Taxibeat – Uber!

Σε μια συμφωνία που ταράζει τα νερά στην εγχώρια τεχνολογική αγορά και την ελληνική startup σκηνή κατέληξαν Taxibeat και Uber.

Όπως πληροφορείται το Startupper.gr, οι δύο εταιρείες αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, με το ελληνικό Taxibeat να απορροφάται από την Uber, η οποία, κατ’ αυτόν τον τρόπο, βλέπει με άλλο μάτι πλέον τη διείσδυσή της στην ελληνική αγορά, αλλά και στις αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται το επιτυχημένο Taxibeat – ξεπερνώντας έτσι, ενδεχομένως, και τα νομικά κωλύματα και εμπόδια που έχει αντιμετωπίσει σε αρκετές ευρωπαϊκές και ασιατικές χώρες.

Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν έχουν γίνει γνωστές, αλλά αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες. Εκτιμάται, πάντως, ότι η εξαγορά της Taxibeat από την Uber αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες συναλλαγές που έχουν γίνει ποτέ στον τομέα αυτό στην Ελλάδα, καθώς η ραγδαία ανάπτυξη της Taxibeat και η εξάπλωσή της στο εξωτερικό τα τελευταία χρόνια τής έχει δώσει προστιθέμενη αξία (Βραζιλία, Γαλλία, Νορβηγία, Ρουμανία, Μεξικό, Περού κτλ.).

Το γεγονός, άλλωστε, ότι οι ιδρυτές της Taxibeat προχώρησαν σ’ αυτήν τη δύσκολη απόφαση, καθώς είχαν δημιουργήσει από το μηδέν το 2011 το επιτυχημένο αυτό project, ασφαλώς μαρτυρά κάτι τέτοιο για τα ανταλλάγματα της συμφωνίας

Πέραν των λεπτομερειών του deal, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν λεπτομέρειες και για το σχήμα με το οποίο θα λειτουργήσει η νέα εταιρεία. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η Taxibeat θα διατηρήσει την αυτοτέλειά της, τουλάχιστον στην Ελλάδα, ενώ οι συνέργειες με την Uber θα τής επιτρέψουν να «πατήσει» για τα καλά στην εγχώρια αγορά, αφού η Uber είχε κάνει δειλά την εμφάνισή της στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες.

Τα κέρδη, εξάλλου, αναμένεται να είναι ανάλογα και για τους χρήστες των υπηρεσιών, αλλά και τους οδηγούς που συνεργάζονται με τις δύο εταιρείες, καθώς το δίκτυο των διαθέσιμων υπηρεσιών Taxibeat-Uber θα ενοποιηθεί.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις