Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Robinhood μείωσε τους full time υπαλλήλους της κατά 9%

Η εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Robinhood μείωσε το προσωπικό της, επικαλούμενη “διπλή δουλειά” μετά την ταχεία επέκταση πέρσι. Ο διευθύνων σύμβουλος Vlad Tenev έκανε την ανακοίνωση σε ανάρτηση στο blog το απόγευμα της Τρίτης, με τις μετοχές να υποχωρούν περισσότερο από 5% σε μια εκτεταμένη διαπραγμάτευση. Η κίνηση αυτή θα επηρεάσει περίπου το 9% των εργαζομένων πλήρους απασχόλησης με την Robinhood να έχει αναφέρει 3.800 full-time υπαλλήλους. Η εταιρεία, ωστόσο, αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον ακριβή αριθμό των εργαζομένων που απολύονται.

Η Robinhood αναμένεται μάλιστα από καιρό σε καιρό να ανακοινώσει και τα οικονομικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου αφού η σχετική ανάρτηση ανέφερε μόνο ότι η εταιρεία έχει πάνω από 6 δισ. δολάρια σε μετρητά στον ισολογισμό της. Στο μέλλον, η εταιρεία σχεδιάζει να επανεξετάσει τα σχέδια ανάπτυξης των εργαζομένων ενώ θα συνεχίσει να δίνει προτεραιότητα στις ευκαιρίες στο εσωτερικό της για αυτοματοποίηση και λειτουργική αποτελεσματικότητα.

Η Robinhood έγινε γνωστή στις αρχές του 2021 ως βασικός παίκτης στη GameStop, όπου οι μικροεπενδυτές έκαναν προσφορά στις λεγόμενες μετοχές των μνημονίων. Η χρηματιστηριακή εταιρεία είδε τότε ένα κύμα νέων πελατών και μετρητών και στην συνέχεια εισήλθε στις δημόσιες αγορές μέσω μιας IPO τον Ιούλιο. Ωστόσο, η μετοχή είχε μικρή επιτυχία αφού διαπραγματεύεται κάτω από την τιμή της ΑΜΚ των 38 δολαρίων ανά μετοχή. Έτσι, οι μετοχές έκλεισαν στα 10 δολάρια την Τρίτη με την εταιρεία να χάνει τους μηνιαίους ενεργούς χρήστες κατά τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου. Συνεπώς, τα αποτελέσματά της στο πρώτο τρίμηνο δεν αποκλείεται να είναι αρκετά διαφορετικά συγκριτικά με το hype του GameStop το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις