Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Χρηματοδότηση 6,2 εκατ. δολ. για την Τουρκική Iyzico

Η Τουρκική εταιρεία Iyzico, που παρέχει μια πλατφόρμα η οποία επιτρέπει σε sites  ηλεκτρονικού εμπορίου και σε ποικίλες εφαρμογές να δέχονται με ευκολία online πληρωμές, κατάφερε να συγκεντρώσει 6,2 εκατ. δολάρια σε δεύτερο κύκλο χρηματοδότησης.

iyzico-abonelik-sistemiΤης σχετικής διαδικασίας ηγήθηκε η International Finance Corporation (IFC), ο επενδυτικός βραχίωνας της Παγκόσμιας Τράπεζας, ενώ συμμετείχαν οι VC 212, Endeavor Catalyst και η Αυστριακή Speedinvest. Με τα κεφάλαια που άντλησε, η εταιρεία σχεδιάζει να επεκτείνει τα τμήματα της έρευνας και ανάπτυξης, ενώ ταυτόχρονα θα επιδιώξει να επεκτείνει σε παγκόσμια κλίμακα την τεχνολογία πληρωμών.

Συγκεκριμένα, η Iyzico προγραμματίζει να διεισδύσει στις χώρες της Μέσης Ανατολής, προκειμένου να αποτελέσει την κορυφαία πλατφόρμα πληρωμών της ευρύτερης περιοχής. Όπως χαρακτηριστικά ισχυρίζεται ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Barbaros Ozbugutu: “Κύρια επιδίωξή μας είναι να αποτελέσουμε την Stripe της περιοχής στην οποία δραστηριοποιούμαστε!”.

Υπενθυμίζεται πως η Stripe είναι μια κορυφαία αμερικανική εταιρεία που επιτρέπει τόσο σε ιδιώτες όσο και σε επιχειρήσεις να αποδέχονται πληρωμές μέσω internet. Από την ίδρυση της το 2012, η Iyzico έχει αντλήσει κεφάλαια χρηματοδότησης της τάξεως των 9,4 εκατ. δολαρίων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις