Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Copernicus Masters: Η ΕΕ βραβεύει λύσεις που βασίζονται σε δεδομένα δορυφορικής Τηλεπισκόπησης

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA), το Γερμανικό Κέντρο Αεροδιαστημικής (DLR) η εταιρεία AZO, η AIRBUS και το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Υπουργείο Μεταφορών και Ψηφιακών Υποδομών (BMVI), διοργανώνουν τον διαγωνισμό Copernicus Masters επιδιώκοντας να ενισχύσουν δραστηριότητες που αξιοποιούν δορυφορικά συστήματα και προϊόντα παρακολούθησης της Γης μέσω Τηλεπισκόπησης.

To Copernicus Masters είναι ένας διεθνής διαγωνισμός που απονέμει βραβεία σε καινοτόμες λύσεις, εξελίξεις και ιδέες για τις επιχειρήσεις και την κοινωνία που βασίζονται σε δεδομένα δορυφορικής Τηλεπισκόπησης. Ο μεγάλος όγκος δεδομένων (Big data) που παράγονται από την παρατήρηση της Γης παρέχουν τεράστιες δυνατότητες για τη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών της καθημερινότητας.

Από το 2011 συμμετέχουν σχεδόν 3.500 συμμετέχοντες με βραβεία αξίας πάνω των 4,5
εκατομμύριων ευρώ. Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει μια σειρά από ειδικές προκλήσεις. Οι νικητές θα έχουν πρόσβαση σε ένα διεθνές δίκτυο κορυφαίων οργανισμών παρατήρησης της γης, σημαντική πρόσβαση σε δορυφορικά δεδομένα και υποστήριξη ανάπτυξης επιχειρήσεων αξίας άνω των 550.000 ευρώ.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο συμμετοχής και το εύρος των βραβείων, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.copernicus-masters.com/. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 30/6.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις