Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ανδρέας Αθανασόπουλος: Ο άνθρωπος πίσω απο τη νέα Phygital Eurobank

Ο Ανδρέας Αθανασόπουλος, ένα πολύπειρο υψηλόβαθμο στέλεχος με διεθνή εμπειρία, ανέλαβε πρόσφατα τη θέση του Αναπληρωτή Διευθύνοντα Συμβούλου και επικεφαλής Group Transformation στη Eurobank, μια εξαιρετικά σημαντική και κρίσιμη θέση για το παρόν και το (ψηφιακό) μέλλον της τραπεζας.

Χθες, στην μεγάλη εκδήλωση της Eurobank παρουσίασε το νέο μοντέλο μιας ευέλικτης Phygital τράπεζας που μετασχηματίζεται, καθημερινά, σύμφωνα με τα νέα καταναλωτικά πρότυπα και συνήθειες, αξιοποιώντας την εμπειρία του προσωπικού της και την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Διαχρονικός στόχος είναι μια τράπεζα που θα είναι πάντα κοντά στον πελάτη, με εξατομικευμένες, προσωποποιημένες υπηρεσίες και προϊόντα, αξιοποιώντας την πρωτοποριακή εμπειρία εξυπηρέτησης στα καταστήματα νέας εποχής αλλά και το ολοκληρωμένο δίκτυο ψηφιακών καναλιών.

Διαβάστε το προφίλ του Ανδρέα Αθανασόπουλου όπως δημοσιέυθηκε στο τεύχος 22 του Startupper Mag και στο μεγάλο αφιέρωμα 100 Innovators:

Γνωρίζει τη σημασία της καινοτομίας και τη διαδικασία μετασχηματισμού ενός οργανισμού όσο ελάχιστα επιτελικά στελέχη όχι μόνο στην ελληνική αλλά και στην ευρωπαϊκή αγορά. Καθώς περισσότερες από δύο δεκαετίες από όποια θέση βρεθεί καλείται να αλλάξει, να μετασχηματίσει, να εισαγάγει την καινοτομία στη δομή της εταιρείας όπου εργάζεται και το έχει κάνει με απόλυτη επιτυχία, που του έχει αναγνωριστεί.

Πρόκειται για τον Ανδρέα Αθανασόπουλο, ο οποίος είναι σήμερα αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος και υπεύθυνος του μετασχηματισμού της Eurobank. Από το 2000 έχει αναλάβει σημαντικές διευθυντικές θέσεις στον ελληνικό τραπεζικό χώρο, ενώ από το 2013 έως το 2018 ηγήθηκε του επιτυχημένου κατά γενική ομολογία μετασχηματισμού της αλυσίδας Κωτσόβολος ως διευθύνων σύμβουλος και αργότερα εργάστηκε σε κρίσιμες θέσεις της Dixons Carphone στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Οι τράπεζες χρειάζεται να μετασχηματιστούν, ενώ χρειάζεται επίσης να συμβάλουν στο μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας. Αυτή είναι μια σπάνια πρόκληση που δεν τη συναντά κανείς σε άλλες χώρες ως κάτι που πρέπει να γίνει ταυτόχρονα», είπε πρόσφατα ο Ανδρέας Αθανασόπουλος, θέλοντας να τονίσει την κρισιμότητα της χρονικής περιόδου που διανύουμε.

Σε κάθε δημόσια παρέμβασή του τα τελευταία χρόνια δίνει έμφαση στην κομβική σημασία του ανθρώπινου παράγοντα για την επιτυχία του ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων για την εισαγωγή της καινοτομίας. «Ορισμένες τράπεζες δεν πιστεύουν στις ικανότητές τους και, επομένως, στους ανθρώπους τους. Εμείς στη Eurobank εμπιστευόμαστε τους ανθρώπους μας και παράλληλα οικοδομούμε έναν phygital κόσμο, όπου οι άνθρωποι μαζί με τον ψηφιακό κόσμο θα παρέχουν μια αδιάλειπτη (seamless) εμπειρία στους πελάτες μας. Είναι απαραίτητο να ακολουθήσουμε τιςτάσεις στις ανάγκες των πελατών και το πώς οι ίδιοι επιθυμούν να συνεργαστούν μαζί μας», είπε πρόσφατα.

Ο κ. Αθανασόπουλος με πλούσιο background σπουδών και μεταπτυχιακών από τα Πανεπιστήμια Πάτρας, Essex, Warwick και London Business School, έχει αποκαλύψει τα μυστικά της επιτυχίας ενός μάνατζερ: δύσκολες αποφάσεις, πολλές ώρες εργασίας, σημασία στη λεπτομέρεια, διότι οι λεπτομέρειες κάνουν τις μεγάλες διαφορές. Υπομονή για τους μετασχηματισμούς που παίρνουν χρόνο και επιμονή για το αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια των μετασχηματισμών. Πολύ διάβασμα, διότι το διάβασμα ανοίγει ορίζοντες και δείχνει διαρκώς πόσα λίγα ξέρουμε.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις