Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Facebook: Και δεύτερο Data Center επί ευρωπαϊκού εδάφους

Το Facebook ανακοίνωσε εχθές, Δευτέρα, την ανέγερση του δεύτερου Data Center, επί ευρωπαϊκού εδάφους, το οποίο θα κατασκευαστεί στο Clonee της Ιρλανδίας, μία περιοχή έξω από το Δουβλίνο, το έκτο κατά σειρά σε ολόκληρο τον πλανήτη. 

Το πρώτο ευρωπαϊκό κέντρο δεδομένων της αμερικανικής εταιρείας λειτουργεί από το 2013 στη Luleå (Σουηδία), στο οποίο μάλιστα χρησιμοποιούνται 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως ο ψυχρός αέρας που φροντίζει για την ομαλή λειτουργία των υπολογιστικών συστημάτων – ο οποίος απλά περιβάλλει την εγκατάσταση και διοχετεύεται ανάλογα.

Και στο Clonee, η σχεδίαση των εγκαταστάσεων θα ακολουθήσει την ίδια σχεδιαστική φιλοσοφία, όσον αφορά το σύστημα ψύξης/εξαερισμού, με τη διαφορά ότι ο αέρας θα φιλτράρεται, καθώς υπάρχουν υψηλότερες συγκεντρώσεις άλατος.

Επιπροσθέτως, διαφορετικά θα είναι και τα συστήματα που θα τεθούν σε λειτουργία εκεί, καθώς το λογισμικό και η υπολογιστικές υποδομές θα βασίζονται στο Open Compute Project.

Στην Ιρλανδία βρίσκεται και το ευρωπαϊκό κέντρο επιχειρήσεων της Facebook, η λειτουργία του οποίου εγκαινιάστηκε το 2009.

Πηγή: allCONNECTED.gr

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις