Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ανακοινώθηκαν οι έξι Startups για το πρόγραμμα acceleration της SEAT

Τον περασμένο Ιούλιο η SEAT και η Conector ξεκίνησαν την διαδικασία επιλογής Startups για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα acceleration της ισπανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Μόλις ανακοινώθηκαν οι έξι ομάδες που θα μπουν στο πρόγραμμα.

Τα εταιρικά προγράμματα επιτάχυνσης έχουν μια μεγάλη δυναμική τον τελευταίο καιρό μια και εμφανίζονται το ένα μετά το άλλο και από τομείς και εταιρείες που ίσως να μην το περιμέναμε.
Ο χώρος του αυτοκινήτου έχει μπει και αυτός σε μια διαδικασία ψηφιακής μεταμόρφωσης με τους μεγάλους παίκτες να επενδύουν και να εξαγοράζουν Startups οι οποίες ασχολούνται είτε με υπηρεσίες γύρω από την αυτοκίνηση είτε με τα αυτόνομα οχήματα.

Η SEAT έχει δημιουργήσει μια ειδική ομάδα, την Easy Mobility Team, η οποία έχει οριζόντια λογική λειτουργίας και θα αναπτύξει όλες τις εφαρμογές διασύνδεσης και ψηφιοποίησης αλλά και εμπειρίας πελατών στα αυτοκίνητά της.

702x336x02_SEATStartupDay03
Ο πρόεδρος της SEAT Luca de Meo στο Startup Day

Το πρόγραμμα της SEAT πραγματοποιείται μέσω του ισπανικού accelerator Conector και θα έχει διάρκεια πέντε μηνών. Οι επιλεγμένες ομάδες θα έχουν πρόσβαση σε χώρους γραφείων στα κεντρικά της SEAT καθώς και σε workshop και συμβουλευτική από τα στελέχη της SEAT και της Conector. Κάθε ομάδα θα έχει πρόσβαση στη τεχνογνωσία της SEAT και σε σχετικές υπηρεσίες αξίας άνω των 100.000 ευρώ.

Στόχος του προγράμματος είναι και έξι ιδέες να μπουν σε τροχιά ανάπτυξης και πωλήσεων ενώ στο καθιερωμένο Demo Day θα γίνει η παρουσίαση μπροστά στη υποψήφιους επενδυτές.

Οι έξι ομάδες του SEAT Accelerator

Boonder: πρόκειται για μια πλατφόρμα η οποία ενοποιεί δικτυακά όλους τους χρήστες μιας ομάδας ανεξάρτητα από το δίκτυο σύνδεσης, τη συσκευή και το μέρος που βρίσκονται. Η τεχνολογία θα υλοποιηθεί στα αυτόνομα αυτοκίνητα.

GOI Travel: Η υπηρεσία συνδέει ιδιώτες και επαγγελματίες οδηγούς με όλους όσοι θέλουν να πραγματοποιήσουν μια μεταφορά αντικειμένου. Κάτι σαν τo Boxi της TaxiBeat.

Innroute: Πρόκειται για μια παρόμοια υπηρεσία με την δική μας JoinCargo η οποία προσφέρει τη δυνατότητα στις μεταφορικές εταιρείες να πουλάνε τον διαθέσιμο χώρο που έχουν στα δρομολόγιά τους στους ενδιαφερόμενους σε χαμηλές τιμές.

Open Car: Μια τεχνολογία η οποία επιτρέπει στα αυτόνομα αυτοκίνητα να χρησιμοποιούνται από άλλους όταν δεν τα χρειάζεται ο ιδιοκτήτης τους.

Pulp Car: Ένα marketplace αγοραπωλησιών μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

Valeet: Μια υπηρεσία parking τη στιγμή και στο μέρος που τη χρειαζόμαστε, με το προσωπικό της εταιρείας να παραλαμβάνει και να παραδίδει το αυτοκίνητο όπου και να βρισκόμαστε.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις