Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Heal: 29,6 εκατ. δολ. για επισκέψεις ιατρών στο σπίτι

Η Heal μόλις έκλεισε τον πρώτο γύρο χρηματοδότησης συγκεντρώνοντας 26,9 εκατ. δολ. από μια ομάδα καινούργιων και υπαρχόντων επενδυτών και προσφέρει ιατρικές επισκέψεις στο σπίτι.

H Startup ιδρύθηκε το 2012 και έχει την έδρα της στην Καλιφόρνια. Μαζί με αυτόν το γύρο έχει συγκεντρώσει 44,34 εκατ. δολ. συνολικά από VCs και ιδιώτες επενδυτές.

Προς το παρόν προσφέρει τις υπηρεσίες της στη δυτική ακτή των Η.Π.Α. και προφανώς με τη νέα χρηματοδότηση θα επεκταθεί και σε άλλες πόλεις. Συνεργάζεται με γενικούς και ειδικούς γιατρούς έτσι ώστε να προσφέρει επισκέψεις στο σπίτι των ασθενών, μέσα σε μια ώρα το μέγιστο από τη στιγμή της κλήσης, οκτώ το πρωί με οκτώ το βράδυ. Φυσικά η όλη διαδικασία γίνεται και μέσω App.

Σύμφωνα με έρευνες υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός ιδιωτών ιατρών οι οποίοι δεν είναι ευχαριστημένοι με την άσκηση του επαγγέλματός τους μια και έχουν έχουν μεγάλη γραφειοκρατία κάτι που τους αφαιρεί πολύτιμο χρόνο εξέτασης αλλά και υψηλό κόστος λειτουργίας το οποίο μπορεί να φτάσει έως και το 50% των μηνιαίων εσόδων τους αν έχουν κάποιον βοηθό για παράδειγμα. Επίσης οι ιατροί αναφέρουν ότι σχεδιάζουν να μειώσουν το χρόνο εργασίας ή να αφήσουν τα ιδιωτικά ιατρεία τους.

Ο τυπικός ιατρός στις ΗΠΑ εργάζεται 15 ώρες την ημέρα, με χρόνο εξέτασης περίπου 10 λεπτά ανά ασθενή, και το κόστος της επίσκεψης κυμαίνεται από 70 έως 110 δολάρια αναλόγως την ειδικότητα και αν υπάρχει ασφάλεια.

heal-on-demand-doctor-app
Η Heal είναι μια καλή εναλλακτική για πολλούς ιδιώτες ιατρούς μια και έχουν μισθωτή σχέση εργασίας και δεν ασχολούνται με τίποτα άλλο πέρα από την ιατρική με τις επισκέψεις στο σπίτι, στο ξενοδοχείο ή όπου αλλού υπάρχει ανάγκη σε περίπτωση ταξιδιωτών για παράδειγμα.
Το κόστος της επίσκεψης στο σπίτι είναι 99 δολάρια μέσω της Heal και αυτό μπορεί να μειωθεί αν υπάρχει ιδιωτική ασφάλεια η οποία συνεργάζεται με την Heal.

Η ζήτηση για την υπηρεσία ήταν τόσο μεγάλη όπου αρχές του 2016 η Heal προσέλαβε 50 γενικούς ιατρούς και παιδίατρους οι οποίοι προστέθηκαν στην υπάρχουσα ομάδα και προγραμματίζονται και άλλες προσλήψεις καθώς αυξάνεται η ζήτηση. Οι πελάτες της υπηρεσίας αυξήθηκαν πάνω απο 300% τους τελευταίους μήνες ενώ όπως προαναφέραμε η υπηρεσία καλύπτει περίπου 24 εκατομμύρια κατοίκους.

H μέχρι τώρα αποδοχή τόσο από το κοινό και ειδικά από τους ιατρούς είναι μεγάλη και καλή μια και οι ασθενείς στην ουσία αποκτούν έναν οικογενειακό ιατρό, ο οποίος πάντα τους επισκέπτεται στο σπίτι, και οι γιατροί ασχολούνται μόνο με την ιατρική και έχουν ένα πολύ καλό εισόδημα αλλά και σχετική ελευθερία κινήσεων.

O χώρος της on demand παροχής ιατρικών υπηρεσιών παρουσιάζει μεγάλη ανάπτυξη στις ΗΠΑ, μια και υπάρχουν τουλάχιστον άλλοι τέσσερις ανταγωνιστές της Heal. ενώ και στην Ευρώπη υπάρχουν αντίστοιχες υπηρεσίες όπως το εξ’ αποστάσεως σύστημα υγεία MinDoktor στη Σουηδία αλλά και η δική μας Blueline.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις