Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Lendio: 20 εκατ. δολ. στον τέταρτο γύρο για δάνεια σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις

H Lendio, ένα marketplace δανεισμού για μικρές επιχειρήσεις, ανακοίνωσε χρηματοδότηση 20 εκατ. δολ. με τις Comcast Ventures και τη Stereo Capital να ηγούνται ενώ στον γύρο συμμετείχαν και οι υπάρχοντες επενδυτές.

Η Lendio έχει την έδρα της στη Γιούτα των Η.Π.Α., αν και η εταιρεία ιδρύθηκε το 2006, το marketplace παρουσιάστηκε το 2011 στην εκδήλωση FinovateSpring και παρουσιάζει ανάπτυξη 100% χρόνο με το χρόνο. Η συνολική χρηματοδότηση της Lendio μέχρι και σήμερα έχει φτάσει τα 51 εκατ. δολ.

H εταιρεία αυτό που κάνει είναι να μεσολαβεί εκ μέρους των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για τη παροχή δανείων από τράπεζες, πιστωτικούς οργανισμούς και ιδιώτες δανειστές. Με αυτό το τρόπο μειώνει το κόστος απόκτησης νέων πελατών για τους δανειστές, ενώ κάνει πιο εύκολη τη πρόσβαση σε νέο χρήμα στις ΜΜΕ.

Η πλατφόρμα φυσικά ελέγχει και πιστοποιεί ότι ο κάθε δανειζόμενος ικανοποιεί τα κριτήρια του δανειστή και μέχρι σήμερα έχει εξυπηρετήσει πάνω από 13.000 επιχειρήσεις και μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2016 διαμεσολάβησε για να δοθούν πάνω από 63 εκατ. δολ. σε δάνεια ενώ το 33% των πελατών της την έχουν χρησιμοποιήσει πάνω από μια φορά. 

Ο νέος δανεισμός θα χρησιμοποιηθεί για την περαιτέρω ανάπτυξη της επιχείρησης στα εκατομμύρια των ΜΜΕ επιχειρήσεων των ΗΠΑ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις