Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Spotify – Accuweather: Μια περίεργη αλλά λογική συνεργασία

Οι καιρικές συνθήκες σίγουρα επηρεάζουν το πως θα ντυθούμε ή πως θα μετακινηθούμε, φυσικά επηρεάζουν και τη μουσική που ακούμε.

Η γνωστή υπηρεσία μουσικής online Spotify ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Accuweather και το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας ονομάζεται Climatune.

Πρόκειται για μια αυτόματη δημιουργία playlists με βάση τις καιρικές συνθήκες που υπάρχουν στην περιοχή που βρισκόμαστε αλλά και τη διάθεση που προδιαθέτουν.

Η Spotify έχει δημιουργήσει έναν ειδικό δικτυακό τόπο ο οποίος εμφανίζει αυτόματα και προτείνει 10 τραγούδια τα οποία ταιριάζουν με τον καιρό σε πραγματικό χρόνο πάντα και προέρχονται από συγκεκριμένες πόλεις σε όλο τον κόσμο.

Για να γίνουν οι προτάσεις στο Climatune το Spotify χρησιμοποίησε τα λεγόμενα Big Data τα οποία προήλθαν από 85 δισ. εκπομπές μουσικής σε περίοδο ενός έτους από τους χρήστες της υπηρεσίας τα οποία συνδέθηκαν με τις εκάστοτε καιρικές συνθήκες.

Ο επισκέπτης του Climatune μπορεί να επιλέξει χειροκίνητα τον καιρό με την υπηρεσία να προτείνει τις αντίστοιχες λίστες μουσικής η οποία συνοδεύεται από ζωντανές ταπετσαρίες και κινούμενα γραφικά.

Τα τραγούδια έχουν περιορισμένη διάρκεια και για πλήρη ακρόαση γίνεται παραπομπή στην κανονική υπηρεσία του Spotify ενώ έχουν ενδιαφέρον οι προτιμήσεις του κόσμου ανάλογα τη πόλη και τις καιρικές συνθήκες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις