Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Indigo Agriculture: 250 εκατ. δολάρια για νέες πρακτικές καλλιέργειας και markteplace σιτηρών

Η Indigo ανακοίνωσε σήκωσε 250 εκατ. δολάρια στον πέμπτο γύρο χρηματοδότησης, συγκεντρώνοντας συνολικά πάνω από 650 εκατ. δολάρια μέχρι σήμερα. Οι επενδυτές σε αυτό τον γύρο περιλάμβαναν την Baillie Gifford, το Investment Corporation of Dubai και το Alaska Permanent Fund μεταξύ άλλων.

Η Indigo ξεκίνησε το 2014 για να βοηθήσει τους αγρότες να βελτιώσουν την υγεία και την παραγωγικότητα των καλλιεργειών μέσω της ανάλυσης των μικροβίων που υπάρχουν εκεί, ενώ παράλληλα βοηθά να προστατεύουν το περιβάλλον, απο ασθένειες αλλά και απο επιβλαβή έντομα.

Ένα νέο προϊόν είναι το Indigo Marketplace μέσω του οποίου οι αγοραστές μπορούν να αγοράσουν σιτηρά και σπόρους απευθείας από τους αγρότες. Μπορούν να φιλτράρουν την περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, την ποιότητα άλεσης και τις πρακτικές παραγωγής, δηλαδή εάν είναι βιολογικά ή όχι. Οι καλλιεργητές πληρώνονται με βάση την ποιότητα της καλλιέργειάς τους, η οποία καθορίζεται από δείγμα που αποστέλλεται σε εργαστήριο τρίτου μέρους για ανάλυση. Η Indigo διαχειρίζεται τις δοκιμές, τη μεταφορά της σοδιάς και την πληρωμή μέσω της νέας πλατφόρμας.

Η εταιρεία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τη νέα χρηματοδότηση εν μέρει για να επεκτείνει την ψηφιακή αγορά σιτηρών της.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις