Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Eurobank: Υπηρεσίες και μέτρα στήριξης για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Η Eurobank, υποστηρίζοντας εξαρχής το σύνθημα «Μένουμε Σπίτι» υιοθετεί μία σειρά πρωτοβουλιών (ψηφιακών υπηρεσιών και μέτρων στήριξης) για την ενίσχυση των εργαζόμενων και των πελατών της, είτε αυτοί είναι ιδιώτες, ελεύθεροι επαγγελματίες, μικρές ή corporate επιχειρήσεις.

Εξειδικευμένες Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες για επιχειρήσεις

  • 29.000 εταιρικοί πελάτες της Τράπεζας έχουν ήδη μεταβεί στη χρήση του νέου e-Banking για Επιχειρήσεις, το οποίο προσαρμόζεται πλέον βέλτιστα σε όλες τις διαθέσιμες συσκευές.

Για επιχειρήσεις με ανάγκες σύνθετων συναλλαγών, τα εξειδικευμένα στελέχη του Τομέα Συναλλακτικής Τραπεζικής (Global Transaction Banking), είναι σε πλήρη ετοιμότητα για την καθοδήγηση, υποστήριξη και παροχή λύσεων σε θέματα:

  • Οnline διεκπεραίωση των εισαγωγών και εξαγωγών
  • Online Εισπράξεις & Πληρωμές
    – Paygate όπου απλοποιείται και αυτοματοποιείται πλήρως η διαδικασία εισπράξεων μιας επιχείρησης με υπηρεσίες άμεσης πίστωσης, ηλεκτρονικό reconciliation απαιτήσεων-εισπράξεων και notifications για ενημέρωση των πληρωτών
    -Πλήρης σουίτα υπηρεσιών για ψηφιακή διαχείριση εισπράξεων για εισερχόμενες κινήσεις, κωδικοποιημένες διατραπεζικές εισπράξεις, επιταγές,
    -Κεντροποιημένη και αυτοματοποιημένη διαχείριση επιταγών, έχοντας πλήρη, αναλυτική και άμεση online πληροφόρηση για τη διαδικασία είσπραξης, είτε αφορά επιταγή έκδοσης Eurobank είτε άλλης τράπεζας μέσω της υπηρεσίας Cheque Express,
    -Εκτέλεση μαζικών πληρωμών είτε μέσω e-Banking είτε μέσω M2M με αρχεία, και μάλιστα με δυνατότητα εγκριτικής ροής,
    -Ηλεκτρονική διεκπεραίωση μεμονωμένων πληρωμών,
  • E – commerce λύσεις
  • B2B υπηρεσίες όπως οι ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί και η ηλεκτρονική τιμολόγηση που επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να συναλλάσσονται με προμηθευτές και πελάτες ηλεκτρονικά και με ασφαλή τρόπο.
    – Ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί: Ηλεκτρονική επιλογή του καταλληλότερου προμηθευτή για την αγορά προϊόντων και υπηρεσιών ή του σωστού αγοραστή για την πώληση των εμπορευμάτων και των υπηρεσιών της επιχείρησης μέσω της υπηρεσίας e-auctions,
    -Online τιμολόγηση: Μέσα από την υπηρεσία ηλεκτρονικής τιμολόγησης eInvoicing παρέχουμε τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να προχωρήσουν στην κατάργηση της αποστολής τιμολογίων σε έντυπη μορφή και την αποστολή – παραλαβή τους ηλεκτρονικά.

Για μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο η νέα υπηρεσία Eurobank Payment Link, προσφέρει ένα νέο κανάλι συναλλαγών με στόχο να διευκολύνουν τις εξ αποστάσεως πωλήσεις τους, ακόμη και εάν δεν διαθέτουν ηλεκτρονικό κατάστημα (e-shop).

Στην υπηρεσία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων βρίσκεται η υποδομή του v – Banking, με την οποία οι επιχειρήσεις μπορούν να εκτελέσουν το σύνολο, σχεδόν, των εργασιών της τραπεζικής επιχειρήσεων μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, σε συνεργασία με το στέλεχος της Eurobank που εξυπηρετεί το λογαριασμό τους. Εξυπηρετούνται ήδη 12.000 επιχειρήσεις, ενώ, συγκεκριμένα για το διάστημα 16/03/2020 έως 10/04/2020 απέκτησαν την εφαρμογή 1.300 επιχειρήσεις.

Επιταγές

Η Eurobank υλοποίησε και διέθεσε άμεσα στους πελάτες της, επιχειρήσεις με «πληττόμενους» ΚΑΔ, τη δυνατότητα να δηλώσουν, μέσω e – Banking, τις επιταγές Eurobank που θέλουν να «προστατεύσουν», δηλαδή να επωφεληθούν της δυνατότητας αναστολής της προθεσμίας εμφάνισης της επιταγής προς πληρωμή κατά 75 ημέρες από την ημερομηνία έκδοσής της.

Οικονομικά Μέτρα Στήριξης

Για τη στήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων που πλήττονται από την κρίση COVID – 19 παρέχονται σημαντικές διευκολύνσεις στην αποπληρωμή δανείων ενώ η Τράπεζα βρίσκεται σε ετοιμότητα ώστε να στηρίξει αποτελεσματικά με επιπλέον ρευστότητα κάθε επιχείρηση.

H Eurobank θα συμμετέχει ενεργά και στο πρόγραμμα εγγυήσεων, με βάση τους όρους που θα διαμορφωθούν από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, για την παροχή κεφαλαίου κίνησης με ευνοϊκούς όρους. Ταυτόχρονα, συμμετέχει στο πρόγραμμα Επιδότησης Τόκων υφιστάμενων δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων που πλήττονται από τον COVID – 19, στο νέο δάνειο της ΕΙΒ COVID – 19 RESPONSE FOR SMES & MIDCAPS για κάλυψη αναγκών σε κεφάλαια κίνησης επιχειρήσεων που έχουν πληγεί και στο νέο υποπρόγραμμα της ΕΑΤ ΤΕΠΙΧ ΙΙ «Επιχειρηματική Χρηματοδότηση» λόγω Πανδημίας Covid-19 με επιδότηση τόκων για τα δύο πρώτα χρόνια.

Μικρομεσαίες επιχειρήσεις

  • Αναστολή καταβολής χρεολυσίων μέχρι 30/09/2020
    Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις (νομικά πρόσωπα που πλήττονται από την επιδημία του COVID – -19 μπορούν να ζητήσουν αναστολή της πληρωμής των δόσεων κεφαλαίου του δανείου τους που είναι καταβλητέες μέχρι τις 30/09/2020, ήτοι να τους χορηγηθεί αναστολή καταβολής χρεολυσίων μέχρι 6 μήνες. Κατά την περίοδο αναστολής πληρωμής χρεολυσίων θα καταβάλλουν μόνο τους τόκους του δανείου τους (τοκοπληρωμή).
  • Ισόχρονη αύξηση διάρκειας δανείου
    Η διάρκεια του δανείου θα αυξάνεται τόσο όσο διαρκεί η αναστολή πληρωμής των δόσεων κεφαλαίου που λαμβάνει η επιχείρηση, δηλαδή μπορεί να αυξηθεί μέχρι 6 μήνες.

Τα μέτρα στηρίζουν τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε κλάδους που έχουν πληγεί. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι τα εν λόγω δάνεια να ήταν ενήμερα ή να είχαν ληξιπρόθεσμες οφειλές μέχρι και 3 μηνών δόσεις είτε κατά την 31/12/2019 είτε κατά την 31/03/2020 αντίστοιχα.

Η υποβολή αιτήσεων γίνεται χωρίς έξοδα.

Ιδιώτες και ελεύθεροι επαγγελματίες

  • Αναστολή πληρωμής δόσεων για 3 μήνες.
    Οι ιδιώτες, ελεύθεροι επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις που πλήττονται μπορούν να ζητήσουν αναστολή της υποχρέωσης καταβολής τριών δόσεων του δανείου τους (από 01/4/2020 έως και 30/6/2020). Οι τόκοι των δόσεων κατά την αναστολή, θα προστεθούν στο κεφάλαιο στη λήξη της περιόδου, θα επιμεριστούν στην υπολειπόμενη διάρκεια του δανείου τους και η δόση θα αναπροσαρμοστεί αναλόγως.

Για όσους σε αυτήν την κατηγορία έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στο διάστημα από 01/01/2020 έως και 31/3/2020, αυτές θα κεφαλαιοποιηθούν πριν την έναρξη της περιόδου αναστολής, ενώ το επιτόκιο και η διάρκεια του δανείου δεν θα μεταβληθούν.
Δικαίωμα ένταξης έχουν φυσικά πρόσωπα, δηλαδή ιδιώτες, ελεύθεροι επαγγελματίες ή ατομικές επιχειρήσεις, οι οποίοι:

  • Έχουν λάβει στεγαστικά ή/και καταναλωτικά δάνεια, δάνεια αυτοκινήτου, επαγγελματικά δάνεια ή έχουν ανοιχτό δάνειο, είναι ενήμεροι ή έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές μέχρι και 3 μηνών δόσεις στις 31/03/2020,
  • Πληρούν, επιπλέον τουλάχιστον μία (1) από τις εξής δύο (2) προϋποθέσεις:
  1. Είναι δικαιούχοι του κρατικού επιδόματος των 800€, οι ίδιοι ή μέλος της οικογένειάς τους.
  2. Συνταξιούχοι ή άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ή επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID – 19, οι ίδιοι ή μέλος της οικογένειάς τους.

Η υποβολή αίτησης για ένταξη στα μέτρα στήριξης για ιδιώτες γίνεται χωρίς έξοδα και η διαδικασία είναι απλή.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις