Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Sugar “σήκωσε” 1,5 εκ. λίρες για να υποστηρίξει τους δημιουργούς games

H Sugar είναι μια Βρετανική πλατφόρμα fintech, η οποία παρέχει ευέλικτα δάνεια σε εταιρείες gaming και σε διάφορα app, και μόλις “σήκωσε” 1,5 εκ. στερλίνες pre-seed χρηματοδότηση. Η Passion Capital ηγήθηκε της χρηματοδότησης ενώ συμμετείχαν οι Velo Partners αλλά και business angels όπως η Victoria van Lennep της Lendable.

H Sugar αναφέρει ότι έχει την δυνατότητα να βοηθήσει τις εταιρείες gaming και τα διάφορα app να αναπτυχθούν χωρίς να παραχωρούν ίδια κεφάλαια. Παρέχει χρηματοδότηση σε μια εταιρία παιχνιδιών για παράδειγμα και στη συνέχεια πληρώνεται με την πάροδο του χρόνου από τα έσοδα του συγκεκριμένου παιχνιδιού ή της εφαρμογής, την οποία χρηματοδότησε, ενώ δεν λαμβάνει πάγια χρηματική αμοιβή και πάντα εξαρτάται από το πόσο καλά πάει το παιχνίδι ή εφαρμογή. Η Sugar χρησιμοποιεί ανάλυση δεδομένων και AI για τις προβλέψεις της σχετικά με την επιτυχία των apps και πραγματοποιεί πληρωμές εντός 24 ωρών από την αίτηση.
Μέχρι στιγμής, το βασικό προϊόν της είναι το SugarBoost, το οποίο είναι ένα δάνειο για μάρκετινγκ, ενώ επίσης υπάρχει το SugarFlow, το οποίο δίνει στις εταιρείες παιχνιδιών έγκαιρη πρόσβαση στα ψηφιακά τους έσοδα, αλλά υπάρχει και το SugarCap, το οποίο προπληρώνει στις εταιρείες παιχνιδιών την επιστροφή φόρων και τις κρατικές ενισχύσεις, οι οποίες συνήθως παίρνουν αρκετό χρόνο.
Η  Sugar θα χρησιμοποιήσει την χρηματοδότηση για μεγαλώσει την ομάδα της αλλά και να επεκταθεί στην Σκανδιναβία και τις ΗΠΑ τα επόμενα χρόνια.
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις