Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Inflection AI: Η AI Startup που μετρά μόλις έναν χρόνο ζωής «σήκωσε» 1,3 δισ. δολάρια!

Στον νέο γύρο χρηματοδότησης συμμετείχαν «βαριά ονόματα» της Silicon Valley, όπως ο η Microsoft, η Nvidia, ο Χόφμαν και ο Μπίλ Γκέιτς

Χρηματοδότηση ύψους 1,3 δισ. δολαρίων κατάφερε να «σηκώσει» η Inflection AI, η Startup που μετρά μόλις ένα χρόνο ζωής και βρίσκεται πίσω από το chatbot Pi.

Σύμφωνα με το Reuters, μετά από έναν εξαιρετικά επιτυχημένο γύρο χρηματοδότησης, στον οποίο συμμετείχαν «βαριά ονόματα» της Silicon Valley, η αξία της εταιρείας υπολογίζεται στα 4 δισ. δολάρια.

Όπως ανακοίνωσε η ίδια η Inflection AI στον νέο γύρο συμμετείχαν η Microsoft, η Nvidia, ο Ριντ Χόφμαν, ο Μπίλ Γκέιτς και ο πρώην CEO της Google Έρικ Σμίντ.

Ποια είναι η Inflection AI

Η Inflection ιδρύθηκε από τον συνιδρυτή του Google DeepMind, Μουσταφά Σουλεϊμάν και τον συνιδρυτή του LinkedIn, Ριντ Χόφμαν, ενώ θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους αντιπάλους της OpenAI.

Η εταιρεία πέτυχε τη διεθνή αναγνώριση όταν κυκλοφόρησε το chatbot Pi τον περασμένο μήνα. Ειδικότερα το Pi υπόσχεται να «κατακτήσει» τον κόσμο όχι μόνο με τις εξαιρετικές του ικανότητες, αλλά και με την «προσωπικότητα» και το «χιούμορ» του.

Όπως γνωρίζουμε το Pi χρησιμοποιεί generative AI τεχνολογία, παρόμοια με το ChatGPT, για να αλληλεπιδρά με τους χρήστες μέσω διαλόγων, επιτρέποντάς τους να κάνουν ερωτήσεις και να μοιράζονται σχόλια. Η Inflection έχει δηλώσει ότι θέλει να δημιουργήσει μια προσωπική τεχνητή νοημοσύνη που θα βοηθά τους ανθρώπους να προγραμματίζουν, να συλλέγουν πληροφορίες και να εκτελούν άλλες εργασίες.

Η Startup, με έδρα το Πάλο Άλτο της Καλιφόρνια απασχολεί μέχρι σήμερα περίπου 35 υπαλλήλους, ενώ σε έναν πρώτο γύρο χρηματοδότησης στις αρχές του 2022 είχε συγκεντρώσει 225 εκατομμύρια δολάρια.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις