Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι Visa και Allianz “ενώνουν” τις δυνάμεις τους προκειμένου να αναπτύξουν mobile εφαρμογή πληρωμών

Μια νέα εφαρμογή φορητών πληρωμών και πιστότητας με την ονομασία “Allianz Prime”, την πρώτη του είδους της στην διεθνή ασφαλιστική αγορά, αναμένεται να αποτελέσει τον… “καρπό” της συνεργασίας μεταξύ των Visa και Allianz.

Σύμφωνα με στελέχη της τελευταίας, το καινούριο app ενσωματώνει χαρακτηριστικά ασφαλείας εκ μέρους της Visa, που με την σειρά του αντικαθιστά τις πληροφορίες των καρτών των πελατών με ένα μοναδικό ψηφιακό token που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί προκειμένου να επεξεργαστεί πληρωμές δίχως ωστόσο να αποκαλύπτονται – ουσιαστικά – τα εν γένει στοιχεία και δεδομένα του λογαριασμού.

Όσο για τις πληρωμές, γίνονται πραγματικότητα μέσω της αξιοποίησης του μοναδικού token. Μάλιστα, σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής της φορητής συσκευής του πελάτη, αυτομάτως το token μπορεί να απενεργοποιηθεί δίχως όμως να χαθούν και τα σχετικά δεδομένα των πελατών.

Όπως υπογράμμισε και ο Matthias Wünsche, Επικεφαλής του τομέα της Διαχείρισης των Αγορών και Καινοτομίας της Allianz: “Το Allianz Prime διασφαλίζει mobile πληρωμές, τόσο off όσο και online, ανά πάσα στιγμή και οπουδήποτε”.

Σε αρχικό στάδιο, το εν λόγω app θα τεθεί σε δοκιμαστική λειτουργία στην Ιταλία και δη σε ένα περιορισμένο όσο και επιλεγμένο τμήμα πελατών της Allianz. Όσο για τους χρήστες, θα είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν αγορές στο σύνολο των contactless -enabled συσκευών σε παγκόσμιο επίπεδο. Θα πρέπει να σημειωθεί πως οι συναλλαγές και τα προγράμματα πιστότητας έχουν ολοκληρωθεί από τον συνεργάτη επί ψηφιακών ζητημάτων της Allianz, Wirecard.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις