Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Διθύραμβοι του CEO της Deutsche Telekom για τον ΟΤΕ, “κεραυνοί” για την Liberty Global – Vodafone

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου της Deutsche Telecom στο MWC 2018 σε ερώτηση Ρουμάνου δημοσιογράφου σχετικά με τα δέκα χρόνια επένδυσης στον ΟΤΕ, ο CEO της DT Tim Hottges απάντησε με διθυραμβικά σχόλια.

Βέβαια για τη δεύτερη ερώτηση που αφορούσε την πιθανή εξαγορά του Ευρωπαϊκού καλωδιακού δικτύου της Liberty Global από τη Vodafone “σκοτείνιασε”. Ας ξεκινήσουμε όμως με τα δικά μας, ο Hottges ανέφερε για το ΟΤΕ τα παρακάτω:

Σχετικά με τους Έλληνες φίλους μας, είμαστε πολύ περήφανοι που έχουμε αυτή την ομάδα και τον όμιλο μαζί μας, ξέρετε όλα άρχισαν σε μια πολύ δύσκολη περίοδο το 2008 με πολλές αναταράξεις με έντονα οικονομικά προβλήματα στη χώρα.
Από τότε έχει γίνει εκτεταμένη αναδιάρθρωση, έχει μειωθεί μαζικά το χρέος του και ο ΟΤΕ έχει γίνει εξαιρετικά καινοτομικός ειδικά στις ολοκληρωμένες υπηρεσίες. Προσαρμόστηκε πολύ γρήγορα στο DNA της DT, αυτό του ηγέτη στις τηλεπικοινωνίες, το οποίο είναι ο μεγάλος στόχος μας, πάντα θέλουμε να κερδίζουμε στις δοκιμές των δικτύων, επενδύουμε σημαντικά σε δίκτυα υψηλών ταχυτήτων και θέλουμε να είμαστε ηγέτες σε κάθε αγορά, και φυσικά στην Ελλάδα. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την ανάπτυξη του ΟΤΕ και πως η ηγετική ομάδα διοικεί την εταιρεία ενώ συγκλίνουν οι στρατηγικές μας και οι απόψεις μας για την στόχευση των εκτός Ελλάδας αγορών από τον ΟΤΕ“.

Σε ερώτηση του συνεργάτη μας Δ. Μαλλά σχετικά με την πώληση του ποσοστού 5% του Δημοσίου στον ΟΤΕ, ο CEO της DT ανάφερε όταν έρθει το θέμα στο τραπέζι θα το εξετάσει.

Σχετικά με την υπό διαπραγμάτευση συμφωνία της Liberty Global με την Vodafone, με την τελευταία να επιθυμεί να αγοράσει το καλωδιακής τηλεόρασης της αμερικανικής εταιρείας σε όλη την Ευρώπη, ο Hottges ήταν αιχμηρός και έντονα επικριτικός.
Η Liberty Global προσφέρει καλωδιακή τηλεόραση σε Γερμανία, Βέλγιο, Τσεχία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Πολωνία, Ρουμανία, Ελβετία και Ηνωμένο Βασίλειο, με την Vodafone να δραστηριοποιείται σε έξι από αυτές τις χώρες.

Όπως χαρακτηριστικά ανάφερε το 2000 εξαναγκάστηκε η DT να σπάσει σε τρία κομμάτια τον τομέα καλωδιακής τηλεόρασης για να τον πουλήσει έτσι ώστε να μην υπάρξει θέμα μονοπωλίου και συγκεντρωτισμού.
Η επικείμενη αυτή εξαγορά είναι απαράδεκτη μια και πέρα απ το γεγονός ότι θα δημιουργηθεί ένα νέο και μεγάλο μονοπώλιο, αθέμιτος ανταγωνισμός ενώ ο συνδυασμός και ο συγκεντρωτισμός ενός μεγάλου τηλεπικοινωνιακού φορέα με την τηλεόραση δεν είναι καλός για την δημοκρατία (!) και για την κοινωνία γενικά! Αυτή η συμφωνία είναι πολύ απίθανο να εγκριθεί από τις αρχές ανταγωνισμού της Ε.Ε.”

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις