Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Στα 800 εκατ. δολάρια οι “mobile-app” απάτες στο πρώτο τρίμηνο του 2018

Στα επίπεδα αξίας πέριξ των 800 εκατομμυρίων δολαρίων ανήλθαν οι ψευδείς mobile apps κατά την διάρκεια του πρώτου τριμήνου του τρέχοντος έτους, με βάση στοιχεία που δημοσιοποίησε η AppsFlyer, εταιρεία mobile tracking και marketing.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο μέγεθος είναι κατά 30% αυξημένο σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό χρονικό διάστημα. Όπως επισημαίνεται από την πλευρά της AppsFlyer, οι εφαρμογές που επλήγησαν περισσότερο ήταν αυτές της πραγματοποίησης αγορών προϊόντων και αγαθών, του gaming, ταξιδιωτικών κ.ο.κ. Όσο για το μερίδιο αγοράς των ψευδών εφαρμογών, ενισχύθηκε κατά 15%, αντιπροσωπεύοντας το 11,5% του συνόλου των marketing-driven εγκαταστάσεων. Όσο για το λειτουργικό σύστημα που είναι το πλέον ευαίσθητο απέναντι στην απάτη, αυτό είναι το Android, ωστόσο και το iOS βρίσκεται στο επίκεντρο.

Από τη στιγμή κατά την οποία λανσάρονται νέα προστατευτικά μέτρα, οι online απατεώνες προσαρμόζονται άμεσα και αυτό κατά συνέπεια οδηγεί στην λήψη καινούριων μέτρων και ο κύκλος συνεχίζεται αέναα. Η απάτη έχει μετατραπεί σε έναν αγώνα με υψηλό ρίσκο, καθώς οι δύο πλευρές γίνονται όλο και πιο εξελιγμένες. Τον Σεπτέμβριο καταγράφηκε η δυναμική ανάδυση νέων ειδών bots. Μέχρι τον Φεβρουάριο τα bots αντικατέστησαν τις device farms ως την πλέον δημοφιλή μορφή επιθέσεων – υπεύθυνη για κάτι παραπάνω από το 30% των ψευδών εγκαταστάσεων“, ανέφεραν στελέχη της AppsFlyer.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις