Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Mamabird, FinMarie, BreastIT, Doctory και FreeD η τελική πεντάδα του F-LANE

Τις πέντε Startup εταιρείες που αναμένεται να λάβουν μέρος στην σχετική διαδικασία pitch σε δυνητικούς επενδυτές κατά την διάρκεια της περίφημου συνεδρίου ψηφιακής κουλτούρας re:publica, το οποίο θα λάβει χώρα στις 2 Μαΐου στο Βερολίνο και εν συνεχεία στο Arch Summit που θα διεξαχθεί στο Λουξεμβούργο το διήμερο 3 και 4 Μαΐου, διεκδικώντας χρηματοδότηση της τάξεως των 50.000 ευρώ επέλεξε το Vodafone Institute στο πλαίσιο του F-LANE Accelerator.

Το τελευταίο, αποτελεί τον πρώτο Ευρωπαϊκό τεχνολογικό επιταχυντή που επιδιώκει να στηρίξει ενεργά και να ισχυροποιήσει την εν γένει παρουσία γυναικών στον τεχνολογικό κλάδο. Θα πρέπει να υπογραμμιστεί πως απώτερος σκοπός του Arch Summit, το οποίο απευθύνεται τόσο σε επιχειρήσεις όσο και σε Startups, είναι να ενθαρρύνει και να ενδυναμώσει την σύναψη βιώσιμων συνεργασιών, καθώς επίσης και να καθοδηγήσει την επίτευξη καινοτομίας.

Σε αυτό αναμένεται να συμμετάσχουν περισσότεροι από 1.000 decision-makers και εξειδικευμένα στελέχη που προέρχονται τόσο από την Vodafone όσο και τους εν γένει προμηθευτές της. Η επιλογή των πέντε Startups, που προέρχονται από την Γερμανία, τις ΗΠΑ, τα Πακιστάν, την Αγγλία και την Ουγκάντα, πραγματοποιήθηκε από συνολικά 180 συμμετέχουσες εταιρείες.

Oι πέντε Startups που επέλεξε το Vodafone Institute

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις Mamabird, FinMarie, BreastIT, Doctory και FreeD. Η πρώτη εδρεύει στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ και επιτρέπει στις γυναίκες και τα παιδιά που ζουν σε απομακρυσμένα χωριά στην Αφρική να παραλάβουν ιατρικές προμήθειες μέσω drones.

Η Γερμανική FinMarie αποτελεί την πρώτη online επενδυτική πλατφόρμα της χώρας που δημιουργήθηκε από γυναίκες και απευθύνεται σε γυναίκες, αναπτύσσοντας απόλυτα εξειδικευμένα επενδυτικά πορτφόλιο για τις ίδιες. Από την πλευρά του, το BreastIT από την Ουγκάντα κάνει πράξη την έγκαιρη διάγνωση καρκίνου του μαστού μέσω της χρήσης ενός εξειδικευμένου γαντιού και την αξιοποίηση πιεζοηλεκτρικών κρυστάλλων. Η Doctory από το Πακιστάν αναπτύσσει μια μηχανή αναζήτησης μέσω της οποίας οι ασθενείς θα αποκτούν πρόσβαση σε αξιόπιστη πληροφόρηση σχετικά με την υγεία.

Τέλος, η Βρετανική Free_D παρέχει σε νεαρά κορίτσια καινοτόμο εκπαίδευση στην κατασκευή κοσμημάτων, με την εκμάθηση τεχνικών τρισδιάστατης εκτύπωσης, δίνοντας έμφαση στις εν γένει ψηφιακές δεξιότητες.

Σημειώνεται πως η πλειοψηφία των Startups που συμμετείχαν σε παρελθόντες γύρους pitching του F-LANE έχουν λάβει ιδιαίτερα γενναιόδωρες χρηματοδοτήσεις που σε ορισμένες περιπτώσεις έφταναν και τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως ανέφερε σχετικά η Alice Deißner, Διευθύντρια του Vodafone Institute for Society and Communication: “Αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός πως οι γυναίκες ιδρύτριες τεχνολογικών start-ups ή ακόμη και όσες εκ των τελευταίων διαθέτουν έντονη την παρουσία του… αδύναμου φύλου καλούνται να υπερκεράσουν σαφώς περισσότερες προκλήσεις προκειμένου να λάβουν επενδυτικά κεφάλαια. Καθώς, λοιπόν, απαιτείται η ισχυροποίηση της υφιστάμενης δυναμικής, εξυπακούεται πως θα πρέπει να μεταβληθεί άρδην η συνολικότερη προσέγγιση του ζητήματος εκ μέρους των μέσων ενημέρωσης, των πολιτικών, αλλά και των ίδιων των επενδυτών. Όλα αυτά αποτελούν προτεραιότητες για την F-LANE”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις