Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

HappenApp: κάνει τη ζωή των προγραμματιστών και των χρηστών πιο εύκολη!

Το μίνι αφιέρωμά μας στις ομάδες που ξεχώρισαν στον 8ο Διαγωνισμό Καινοτομίας και Τεχνολογίας της Εθνικής Τράπεζας, που εντάσσεται στο πρόγραμμα στήριξης νεοφυών επιχειρήσεων NBG Business Seeds, συνεχίζεται με την HappenApp, και δυο νέα παιδιά να έχουν δημιουργήσει μια αυτοματοποιημένη πλατφόρμα δοκιμών για προγραμματιστές σχετικά με το περιβάλλον εργασίας των εφαρμογών τους.

Ο Βασίλης Κυριμκυρίδης και ο Θοδωρής Τάκης είναι μηχανικοί υπολογιστών -φυσικά developers οι ίδιοι- και απαρτίζουν την ομάδα της HappenApp, η οποία πήρε το τέταρτο βραβείο και τα  €4.000 στο διαγωνισμό της Εθνικής Τράπεζας.

Όπως μας περιέγραψαν την ιδέα τους: “Το Happenapp είναι μια user testing πλατφόρμα που βοηθά όσους έχουν ή θέλουν να αναπτύξουν μια  web ή mobile εφαρμογή, με στόχο να επικυρώσουν και να δοκιμάσουν UX διλήμματα μέσω αυτοματοποιημένων user tests πάνω στα prototypes των εφαρμογών τους. Παρέχει εργαλεία για τη δημιουργία των prototypes, τη δημιουργία και αποστολή των user tests σε στοχευμένο κοινό και την ανάγνωση των αποτελεσμάτων”.

“Βάσει της εμπειρίας μας πιστεύουμε ότι ο κάθε developer έχει ανάγκη να αποφύγει τον επαναπρογραμματισμό μίας εφαρμογής για UI/UX προβλήματα και κάθε εταιρεία επιθυμεί να λανσάρει στην αγορά εφαρμογές, εύκολα κατανοητές από τους χρήστες, ως προς το σύνολο των λειτουργιών τους” σχολίασαν.

Στην ερώτησή μας για το πώς το HappenApp λύνει τα χέρια των developers και για το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που προσφέρει, ο Βασίλης μας ανέφερε ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ελέγξουν τη λειτουργικότητα μιας εφαρμογής σε επίπεδο UI/UX, (εμπειρία του χρήστη στο περιβάλλον εργασίας της εφαρμογής), πριν προχωρήσουν στην ανάπτυξη της,  γεγονός που συντελεί στην απελευθέρωση μελλοντικών πόρων, στην εύχρηστη λειτουργία της και την ταχύτερη είσοδό της στην αγορά.  

Το HappenApp διαφοροποιείται από τον ανταγωνισμό καθώς δεν απαιτεί την ολοκλήρωση της ανάπτυξης μιας εφαρμογής (ή και ακόμα την έναρξη της ανάπτυξής της) αλλά διεξάγει τα user tests σε επίπεδο πρωτοτύπων, παρέχοντας στους εκδότες των εφαρμογών απλά, ορθά και εύκολα αναγνώσιμα και αξιοποιήσιμα αποτελέσματα βάσει των στόχων σε ελάχιστο χρόνο (σε διάστημα ωρών).
Η πλατφόρμα του HappenApp έχει ολοκληρώσει το στάδιο ανάπτυξής της και βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία εξυπηρετώντας σημαντικό αριθμό εκδοτών, σχεδιαστών και προγραμματιστών εφαρμογών.

Τα επόμενα βήματα της ομάδας είναι η σύσταση εταιρείας και η αναζήτηση πρώτου γύρου χρηματοδότησης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις