Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

ΟΚ!Thess: Οι ομάδες που είναι έτοιμες για το επόμενο επιχειρηματικό βήμα!

Το OK!Thess, όπως και να το δει κανείς, παρουσιάζει ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον μια και η θερμοκοιτίδα Startups του Δ. Θεσσαλονίκης έχει καταφέρει να φτιάξει ένα κανονικό οικοσύστημα στην Β. Ελλάδα με τη συμμετοχή του Δήμου, των πανεπιστημίων και πολλών επιχειρηματικών φορέων και ιδιωτών.

Επίσης, έχει καταφέρει να ενώσει όλες τις θερμοκοιτίδες και επιταχυντές της Θεσσαλονίκης σε προσπάθειες όπως το τελευταίο demo day μπροστά σε επενδυτές από Ελλάδα και το εξωτερικό, κάτι που δεν έχουμε καταφέρει να κάνουμε εδώ στην Αθήνα.

Μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια πολλές νεοφυείς επιχειρήσεις που παρακολούθησαν το Πρόγραμμα Επιτάχυνσης κατάφεραν να διακριθούν σε διαγωνισμούς επιχειρηματικότητας και επίσης να παρουσιάσουν σημαντικές αυξήσεις στις πωλήσεις τους σύμφωνα με στοιχεία από το OK!Thess.

Συγκεκριμένα, η ομάδα CubesCoding με το προϊόν RoboTiles, κέρδισε τον Διαγωνισμό Καινοτομίας και Τεχνολογίας της Εθνικής Τράπεζας, τον διεθνή διαγωνισμό καινοτομίας και επιχειρηματικότητας “E-nnovation 2017”, τον “John and Mary Pappajohn Business Plan Award Competition” του ACT, καθώς και τον διαγωνισμό του Προγράμματος Επιχειρηματικότητας “Reload” παίρνοντας το Βραβείο Κοινού.
Η ομάδα Loceye βγήκε πρώτη στο “E-nnovation 2017” και στο “Cosmote Hackathon 2017”. Επιπλέον, η ομάδα Grekaddict.com πήρε την πρώτη θέση στο “Get in the Ring StartingUp Athens 2017” και αντιπροσώπευσε την Ελλάδα στο “Global Meetup” του διαγωνισμού.
Ακόμα, η ομάδα INOMO βγήκε πρώτη στο 12ο “The Squeeze” αλλά και η AidPlex νίκησε τον μεγαλύτερο φοιτητικό διαγωνισμό στην Ελλάδα “MindSpace Challenge 2018”.

Επίσης, οι ομάδες KINVENT και Grekaddict.com έχουν παρουσιάσει αύξηση των πωλήσεών τους μετά το πέρας του προγράμματος του OK!Thess.

Ο επόμενος κύκλος του προγράμματος ξεκινάει στις 5 Οκτωβρίου και αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι και τις 24 Σεπτεμβρίου.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ και εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις