Η Neurons εξαγόρασε τις ελληνικές πλατφόρμες VisualEyes και Loceye
Οι συγκεκριμένες αναπτύσσουν eye-tracking αναλύσεις για την πρόβλεψη της αποτελεσματικότητας των μάρκετινγκ projects, ενώ η απόκτηση τους θα σημάνει την βελτίωση των AI μοντέλων συμπεριφοράς των πελατών.
H εταιρεία εφαρμοσμένης νευροεπιστήμης Neurons, με έδρα τη Δανία, εξαγόρασε δύο ανταγωνίστριες, την VisualEyes και τη Loceye. Η εξαγορά αυτή φέρνει στην πρώτη 35.000 νέους πελάτες, με πρόβλεψη επιπλέον 1.000 κάθε μήνα. Παράλληλα, η απόκτηση αυτή θα επιτρέψει στην πλατφόρμα να επικεντρωθεί στη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για την ακριβή πρόβλεψη των ανθρώπινων συναισθημάτων και συμπεριφοράς. Η κίνηση αυτή αναμένεται να ενισχύσει επίσης το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της εταιρείας και να αυξήσει δραματικά την ανάπτυξη και την ακρίβεια της πλατφόρμας στην πρόβλεψη των κινήσεων και των επιλογών των πελατών, φέρνοντας επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο τα brands δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά.
Συγκεκριμένα, η τεχνολογία της πλατφόρμας δίνει τη δυνατότητα στους συνεργαζόμενους οργανισμούς να βελτιστοποιήσουν κάθε μέρος της εμπειρίας των πελατών τους, από τη διαφήμιση και το λιανικό εμπόριο μέχρι την καινοτομία και πέρα από αυτό. Σύμφωνα με την Startup, το βασικό της προϊόν, Predict, είναι μια τεχνητή νοημοσύνη που προβλέπει τις αντιδράσεις των πελατών με ακρίβεια 95%. Αξίζει να επισημανθεί ότι στο σημερινό πελατολόγιο της εταιρείας περιλαμβάνονται οι εταιρείες Facebook, TikTok και Ikea.
Η VisualEyes, με co-founders τον Δημήτρη Ράπτη και τον Κωνσταντίνο Ξανθόπουλο, ξεκίνησε το 2017 να παρέχει στους σχεδιαστές UX/UI, τους ερευνητές αγοράς, τους product managers και τους marketers έναν πιο γρήγορο και πρακτικό τρόπο για την αξιολόγηση του ψηφιακού περιεχομένου και τη βελτιστοποίηση της μεταστροφής, προσφέροντας συγχρόνως ακριβείς προβλέψεις eye-tracking μέσω διαδικτύου, ενώ οι υπηρεσίες της υποστηρίζονται από την τεχνολογία της Loceye. Στο πελατολόγιο της περιλαμβάνονται κορυφαίες εταιρείες όπως η Airbnb, η Microsoft, η Spotify, η IBM αλλά και η Mailchimp, ενώ γενικά απευθύνεται σε διάφορες εταιρείες, ψηφιακά πρακτορεία αλλά και freelancers.